TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Резултати: 3 вести
-

Тетовци од мака купуваат гробни места и за 5.000 евра

+инфо - 20.09.2017

Голем број тетовски семејства поради лошите услови на православните гробишта кај Фалише, бараат начини да ги погребаат најблиските на старите гробишта Православното население од Тетово една деценија се погребува во недостоинствени услови на новата ...

Тетовци од мака купуваат гробни места и за 5.000 евра

Слободен Печат - 20.09.2017

Голем број тетовски семејства поради лошите услови на православните гробишта кај Фалише, бараат разни начини да ги погребаат своите најблиски на старите градски гробишта во Тетово. Пишува Зоран Димовски , Тетово Православното население од Тетово ...

Со години недоизградена капелата во Тетово

Телма - 11.09.2017

На локација обрасната со трева и трње, без црква, ниту некаков затворен објект. Во вакви услови се погребуваат тетовци на новите православни гробишта кај тетовско Фалише. И по 10 години откако тука започнаа да се погребуваат граѓаните местото не е ...