Младите да се свртат кон природата, можеби таму, во чистата, помалку загадена околина, ќе ја најдат својата перспектива. Сериозно да размислат за агро и еко потенцијалите што ги нуди Македонија како опција за нивната иднина, наместо да бидат дел од ...
Младите да се свртат кон природата, можеби таму, во чистата, помалку загадена околина, ќе ја најдат својата перспектива. Сериозно да размислат за агро и еко потенцијалите што ги нуди Македонија како опција за нивната иднина, наместо да бидат дел од ...
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Нацо Јовчевски, член на Президиумот Макби, е меѓу осумте производители од цел свет кои ќе го означат официјалното отворање на Меѓународниот саем за традиционална храна Тера Мадре Салоне дел Густо 2016 во Торино.
Дваесет македонски производители од денеска до 26 септември учествуваат на најголемиот меѓународен саем за храна Тера Мадре Салоне дел Густо 2016 во Торино, Италија. На настанот присуствуваат 5.000 претставници од 160 земји, над 800 изложувачи, 300 ...
Младите да се свртат кон природата, можеби таму, во чистата, помалку загадена околина, ќе ја најдат својата перспектива. Сериозно да размислат за агро и еко потенцијалите што ги нуди Македонија како опција за нивната иднина, наместо да бидат дел од ...
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Нацо Јовчевски, член на Президиумот Макби, е меѓу осумте производители од цел свет кои ќе го означат официјалното отворање на Меѓународниот саем за традиционална храна Тера Мадре Салоне дел Густо 2016 во Торино.
СФММ: Да го поттикнеме локалното традиционално производство на храна Младите да се свртат кон природата, можеби таму, во чистата, помалку загадена околина, ќе ја најдат својата перспектива.
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Нацо Јовчевски, член на Президиумот Макби, е меѓу осумте производители од цел свет кои ќе го означат официјалното отворање на Меѓународниот саем за традиционална храна Тера Мадре Салоне дел Густо 2016 во Торино.
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Нацо Јовчевски, член на Президиумот Макби, е меѓу осумте производители од цел свет кои ќе го означат официјалното отворање на Меѓународниот саем за традиционална храна Тера Мадре Салоне дел Густо 2016 во Торино.
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек. Да ги поддржиме сите што произведуваат и приготвуваат храна по рецептите на своите предци, баби и дедовци, без да ги загадат околината, животната средина, поднебјето.
Ова е една од главните пораки на годинашниот Тера Мадре Салоне дел Густо во Торино што официјално почна вчера, а ќе трае до 26 септември. Јадењето е заеднички јазик, универзално право на секој човек.