Компирите спремени на овој начин ми се највкусни и најбрзи. Се лупат компирите, се сечат на кругови, се ставаат во длабок сад и се додава масло, презла, оригано, мешан сув зачин и се се меша со раце.
Вака испечените компири се идеални по своите вкус, боја, мирис. – 1,5 кг компири, 2 лажици сенф, 250 мл пиво, 100 мл маслиново масло,сол, свежо мелен црн бибер – Компирите измијте ги убаво, излупете ги и исечети ги на парчиња.
Вака испечените компири се идеални по своите вкус, боја, мирис … Потребно е: 1,5 кг компири 2 лажици сенф 250 мл пиво 100 мл маслиново масло сол, свежо мелен црн бибер Подготовка: – Компирите измијте ги убаво, излупете ги и исечети ги на парчиња.
Компирите измиени, излупени се ставаат да се варат како за пире. Штом зовријат им се додава сол. Кога се варени им се истура водата и со алатка се пасираат. Им се додаваат останатите состојки. Се убаво се меша и изедначува.