TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За колку време Македонците испиле 10 милиони евра во „Златен даб“, „Газоза“ и „Крали Марко“?

Фактор - 15.11.2017

Добивката на „Прилепска пиварница“ пораснала за 15 отсто во споредба со истиот период лани, продажбата на домашниот пазар е зголемена за 100 милиони денари односно за 100 милиони денари . Фантастичен е резултатот на пиварницата за летната жега – од ...

За РЖ Економика периодот јануари – септември оваа година заврши со добивка од 5,3 милиони денари

Бизнис Инфо - 14.11.2017

За РЖ Економика периодот јануари – септември оваа година заврши со добивка од 5.379.000 денари, покажува деветмесечниот биланс на успех објавен на Македонска берза. Во текот на деветте месеци од минатата година, компанијата евидентираше загуба од ...

Како добивката на ТТК Банка за три месеци порасна половина милион евра?

Фактор - 14.11.2017

Малата банка направи мега кратење на резервациите и ја зголеми добивката за поволина милион евра во периодот јули-септември, а притоа одржа исто ниво на нето приходи од камати како и лани.

„Макошпед“ во загуба од 2,3 милиони денари

еМагазин - 14.11.2017

„Макошпед“ АД Скопје за периодот Jануари – Септември 2017 година оствари негативен финансиски резултат од 2.351.000 денари искажан во неревидираниот Биланс на успех, сопшти компанијата преку Македонската берза.

Неновски: Зголемувањето на акцизата нема да се искористи за заштита на животната средина туку за плати

Телевизија Нова - 13.11.2017

Најавата за зголемувањето на акцизата за три денари има три компоненти, буџетско финансиска,втората е социјална и третата е монетарна, вели професорот Томе Неновски во Отвореното студио на Тв Нова.

Кога би бил развоен...

Н.Македонија - 13.11.2017

Буџетската ставка за исплата на пензии треба да ги загрижува надлежните во земјава, особено ако се земат предвид трендот на стареење на македонското население и намалениот наталитет. Во Македонија постојано растат средствата што од буџетот се ...

ДЕТАЛИ ОД БУЏЕТ 2018: Повеќе пари од даноци, поголеми трошења за социјала!

Фактор - 13.11.2017

Зголемени очекувања за повисоки приходи во однос на годинашните по основ на даноци и придонеси, зголемување и на недоначните приходи, очекува Владата во новата буџетска 2018 година. На расходната страна, повеќе ќе се троши за плати, транфери до ...

РЖ Техничка контрола АД Скопје оствари добивка од 8.501. 000 денари

Бизнис Инфо - 13.11.2017

РЖ Техничка контрола АД Скопје оствари добивка од 8.501.000 денари, покажува деветмесечниот биланс на успех . Во периодот јануари – септември лани добивката изнесувала 13.381.000 денари. Приходите од продажба на домашниот пазар, заклучно со 30-ти ...

Црната дупка ПИОМ: За 256 отсто пораст на буџетските пари за исплата на пензии

еМагазин - 13.11.2017

Откако се покажа дека во предлог-буџетот за 2018 година се предвидени половина милијарда евра за покривање на дупката во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) добро е да се види колкав пораст на буџетските пари што ги јаде ПИОМ има во ...

Неновски: Зголемувањето на акцизата значи собирање приходи за да се покрија новосоздадени расходи

Нетпрес - 13.11.2017

Најавата за зголемувањето на акцизата за три денари има три компоненти: буџетско финансиска, втората е социјална и третата е монетарна, вели професорот Томе Неновски во Отвореното студио на ТВ Нова.