Доста освежителен чај кој многу лесно се приготвува. Оригиналниот рецепт е со зелен чај, па може и така да го пробате или да употребите друг чај по Ваша желба и да го искомбинирате со сирупот од праски. Најпрво се приготвува сирупот од праски.
Јајцата се матат со шеќерот и со ванилиниот шеќер додека стане пенесто. Потоа се додава рендана кора од еден лимон, маслото, млекото, брашното, пецивото и овошниот јогурт се промешува убаво.
Праските излупете ги и испасирајте ги или грубо изблендирајте ги. Додајте го скробот и убаво измешајте. Во касерола ставете го млекото и медот. Откако ќе се загрее до зовривање ставете ја мешавината од праски и скроб и мешајте на најтивок оган околу ...