TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

665 нови станови добиле одобрение за градење во септември

Build - 11.11.2017

Инвеститорите го намалиле интересот за вложување во изградбата на нови станови во текот на септември 2017 година. Државниот завод за статистика регистрирал издадени одобренија за градење на 665 нови станови, со вкупна корисна површина од 55.192 ...

Намален бројот на одобренија за градење во септември

Бизнис Инфо - 10.11.2017

Фото: Pixabay Во септември оваа година се издадени 222 одобренија за градење, што е за 25,3% помалку во однос на истиот месец од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Продолжува лошиот тренд во градежнитвото

Алфа - 10.11.2017

Градежништвото стагнира. За 25,3 % е намален бројот на издадени одобренија за градење во септември годинава, во однос на истиот месец минатата година, што практично значи дека сега се гради помалку, отколку што се градеше претходно.

Продолжува станбената експанзија: Ќе се градат 665 нови станови, најмногу во Ѓорче Петров

еМагазин - 12.11.2017

Во септември се издадени одобренија за градење на 665 нови станови во македонија, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Вкупната вкупна корисна површина за изградба на овие станови изнесува 55.192 метри квадратни.

Во септември издадени 222 одобренија за градење

А1 On - 10.11.2017

Во септември годинава се издадени 222 одобренија за градење, што е за 25,3 проценти помалку во однос на истиот месец од претходната година, објави денеска Државниот зваод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност ...

Во септември издадени 222 одобренија за градење

Орбис - 10.11.2017

Во септември годинава се издадени 222 одобренија за градење, што е за 25,3 проценти помалку во однос на истиот месец од претходната година, објави денеска Државниот зваод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност ...