Подготовка 1. Изрендајте ги тиквичките, посолете ги и оставете ги да отстојат, па потоа убаво исцедете ги од водата и ставете ги во подлабока вангла, во која ќе ги додадете редоследно останатите состојки и убаво ќе ги измешате. 2.
Толку вкусни, а толку едноставни… Состојки: 4 зрели банани (изгмечени со вилушка) 170 мл грчки јогурт малку екстракт од ванила 125 гр брашно 120 гр брашно од цело зрно пченица 1 јајце + 1 белка 4 лажици испасирано суво грозје 1 лажичка сода ...
Неодолив кремаст колач со лесен вкус… Состојки: 1 л млеко 250 гр путер 6 лажици остро брашно 6 јајца 15 лажици шеќер 2 пудинга од ванила 200 мл слатка павлака 2 кори за кремпита Начин на подготовка: Одвојте ги жолчките од белките и од нив направете ...
За пандишпан Јас правев округла торта во тавче бр 32. Направив 3 пандишпани по 4 јајца, и 2 падишпани во помало тенџере исто по 4 јајца и ги пресеков на пола. 4 белки одделете ги од жолчките. Белките матете ги со 4 лажици шеќер.
Заменете ги здодевните печени компири со овој интересен специјалитет. Потребни состојки 2 супени лажици маслиново масло 150 g сецкана сланина 4 чешниња сецкан лук ½ лажиче мелен црн пипер ½ шолја бело вино 4 жолчки и четири јајца 1 шолја рендано ...
Пилешкото може да се подготвува на бројни начини и секогаш е вкусно, сепак овој рецепт е вистински хит на Pinterest кој е посетен над 580.000 пати. Пробајте го и вие. Од намирници потребни се: За пилешкото месо – 900 грама пилешки гради, 50 мл ...
Состојки: 120 мл. хопла 120 гр. кашкавал 4 лажици кисела павлака 200 гр. пармезан 200 гр. путер маслиново масло сол и бибер 4 компири поголеми Подготовка: Добро измијте ги компирите под силен млаз на вода.
СОСТОЈКИ: 600 г шунка (чадена, домашна) 200 г колбаси 4 варени јајца 2,5 л вода 2 дл павлака 2 лажици брашно сол и црн пипер по вкус 1 мало лажиче рен ПРИГОТВУВАЊЕ: Шунката се мие и се става во лонец со 2,5 литри вода во кој се вари околу еден час ...
Состојки: 250 г. шеќер во прав 250 г. путер 250 г. мелени бисквити 4 кисели јаболка изрендани без кора 5 банани 4 кесички шлаг Подготовка: Маргаринот изматете го со шеќер во прав. Додадете ги мелените бисквити, изренданите јаболка и 3 изгмечени ...
Губењето тежина со сода бикарбона е идеално за оние луѓе кои не сакаат да се откажат од храна или да вежбаат во теретана Оние кои пробале да загубат килограми со помош на сода бикарбона велат дека за две недели со посебен коктел може да се намалат ...
Тиквата, кралицата на есента, е непресушен извор за инспирација на гурманите… Како и да ја подготвите, во солена или слатка варијанта, печена или варена, со неа не можете да згрешите. Има сочно месо, слатка , а ја ценат и нутриционистите поради ...
Десерт со совршен вкус каков што не сте пробале! Состојки: околу 20 сливи 70 гр ореви 1 лажичка какао 3-5 зрна каранфилче 1/2 лажичка цимет Начин на подготовка: Сливите исчистете ги и така преполовени наредете ги во плех со ореви.
Една од главните состојки на традиционалната македонска трпеза е токму киселото млеко. Ви предлагаме рецепт за полнети тиквички со кисело млеко. Еве како да ги приготвите: Потребни состојки: 2 тиквички 300 гр мелено месо 150 гр ориз 1 кромид 1 ...
Направете кремав, чоколаден и вкусен Кармен колач. Неодоливо за ладните ноќи кои следат, за насладување со семејството и за пријателите. Состојки. ЗА КОРА 6 белки 6 жолчки 100 гр шеќер 60 гр чоколадо 100 гр неизлупени бадеми Сок од ½ лимон 80 гр ...
Направете вкусен ручек со зеленчук и павлака. Состојки: 6 тиквици 6 домати 6 чешниња лук 1 шолја магдонос сол и бибер 4 лажици маслиново масло 1 јајце 1 шолја павлака Подготовка: Рерната се загрева на 180.
Никогаш доста од вкусни колачиња од кои мириса целата куќа и сите се радуваат кога ќе ги послужите. Секоја вложена минута ќе се исплати уште од првото залче. За топчињата: За крем: Прво направете ги топчињата.
Овој едноставен и брз колач ни доаѓа од Јужна Америка, а го освојува целиот свет! СОСТОЈКИ: 4 јајца 2 портокали 200 гр ореви, бадеми, лешници или кокос 1/2 лажичка сода бикарбона 100 гр црно чоколадо 200 мл неутрална павлака за готвење НАЧИН НА ...
Тиквата, кралицата на есента, е непресушен извор за инспирација на гурманите… Како и да ја подготвите, во солена или слатка варијанта, печена или варена, со неа не можете да згрешите. Има сочно месо, слатка , а ја ценат и нутриционистите поради ...