Во регионот состојбата е далеку поинаква туристичките капацитети нудат гастрономска кујна со производи на локални земјоделци. Хотелите и рестораните во туристичките капацитети во земјава не користат земјоделски производи од локални земјоделци, туку ...
Македонија треба да го користи искуството на Црна Гора и Словенија во туризмот, особено како тие соработуваат со нивите производители на храна Гастрономијата и автентичната храна станува се позначаен белег на туризмот.
Популаризација на домашното производство и здружување на производителите- ова според Стопанската комора на Македонија, може да обезбеди подобар квалитет и зголемен извоз. Се советува активно да се користи Агро-берзата...
Гастрономијата и автентичната храна станува се позначаен белег на туризмот. Токму затоа угостителските објекти од земјава да практикуваат да набавуваат домашни производи, оти тоа му дава посебен белег на поднебјето и придонесува за развој на ...