Вистинско кремасто чоколадно уживање, кое се подготвува многу брзо и едноставно. 1. Најпрво се матат белките да се добие цврст снег, а во посебен сад се бијат жолчките со шеќерот. Се додава лажица по лажица млака вода, па се додава брашното, ...
Се зоврива водата, шеќерот и ванилата на кратко, 2-3 минутки. Се трга настрана и се додава маргаринот, мешајќи да се стопи. Па се додаваат оревите. Се меша и се остава да се подизлади. Се додаваат бисквитите и убаво се соединува.
Поздрав и повкусен од купечкиот секако е домашниот путер, а кога ќе видите колку лесно се прави, слободно можете да кажете дека сте завршиле со купување на оваа вкусна маст. Состојки: 950 гр милерам 3/4 лажичка сол Начин на подготовка: Едноставно ...
Неодолив колач кој се служи топол… Состојки: 125 гр путер сечкан на парчиња 150 гр црно чоколадо, сечкано 120 гр шеќер 2 јајца 1/2 лажичка екстракт од ванила 80 гр брашно путер за премачкување на калапот 120 крем сирење со благ вкус 65 гр шеќер за ...
Во сад за матење ставете го брашното, шеќерот, содата и какаото и измешајте. Постепено додавајте го јогуртот и матете да не ви се направат грутчиња. На крај додајте го и зејтинот. Во подмачкано тавче ставете ја смесата и печете во загреана рерна ...
Водата, ванилата и шеќерот се зовриваат на кратко, 2-3 минутки. Се трга од оган и се додава чоколадото и маргаринот и се меша додека целосно не се растопат во шербетот. Се додава кокосот, убаво се изедначува.
Кога ќе прочитате Фереро Роше, веќе го имате чоколадниот, крцкав вкус во уста, како кога ги јадете омилените топчиња. Но, што ако ви кажеме дека сами можете да го подготвите идентичниот вкус, само во облик на колач? Ви треба нешто помалку од 1 час и ...
Кога ќе прочитате „фереро роше“, веќе го имате чоколадниот крцкав вкус в уста како кога ги јадете омилените топчиња. Но, што ако ви кажеме дека сами можете да го подготвите идентичниот вкус, само во облик на колач? Ви треба нешто помалку од 1 час и ...