TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Формирана Агенција за храна и ветерина за подобра контрола на храната

Канал5 - 07.01.2011

Почна со работа Агенцијата за храна и ветерина. Сега оваа институција ќе ја контролира целокупната храна во земјава, од растително и животинско потекло.

Скандалот со диоксин добива криминални размери

Deutsche Welle - 07.01.2011

Индустриските масти кои содржат канцерогена супстанца диоксин биле преработувани во сточна храна многу подолго отколку што се мислеше.

Контаминирани јајца од Германија со диоксин се најдени во британски прехранбени производи

Алфа - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...

Германија: Затворени 4.700 живинарски фарми

Нетпрес - 07.01.2011

Во Германија биле затворени 4.700 живинарски фарми поради откриен отровен диоксин во сточна храна. Отровната супстанца најпрвин била најдена во фарма во покраината Долна Саксонија,а подоцна и во ...

Квалитетот има своја цена

Deutsche Welle - 07.01.2011

По скандалот со сточната храна загадена со диоксин, потрошувачите во Германија бараат поголема транспарентност за состојките на производите.

Во Германија се затворени 4700 фарми

Р.С.Европа - 07.01.2011

Германските власти наредија времено затворање на 4700 фарми во земјата за да се провери откритието дека храната за животните била контаминирана со високо токсичен диоксин, кој се поврзува со ракот ...

Контаминирани јајца од Германија со диоксин најдени во Британија

Сител - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...

Контаминирани јајца откриени и во Велика Британија

Телма - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...