TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови олеснувања за откуп на дворно место

Алсат-М - 09.02.2011

Нови олеснувања за откуп на дворовите за едно евро за метар квадратен. Со најновите одлуки на владата, жителите на зградите се ослободуваат од обврската како потребна документација да достават ...

Ново поедноставување на процедурата за откуп на дворно земјиште

Канал5 - 09.02.2011

Ново поедноставување на процедурата за откуп на дворно земјиште. Со новите измени во законот за приватизација на државно земјиште што ги усвои владата станарите од станбените објекти ќе немаат ...

Станарите одделно ќе си го откупуваат земјиштето под зградата

Точка - 09.02.2011

Се укинува процедурата за поднесување на елаборат за откуп на дворно земјиште кај станбените објекти, за својот дел секој станар ќе треба да плати пропорционален износ во однос на бројот на станови.

Откуп на дворното место под зградите без елаборат

Сител - 09.02.2011

Поедноставување на процедурата за откуп на дворното земјиште, намалување на трошоците и смалување на бројот на документите кои се бараат за приватизација се дел од последните измени на Законот за ...

Општините ќе менаџираат со неизграденото земјиште

Нетпрес - 09.02.2011

Општините кои што ќе ги исполнат условите од први јули годинава ќе управуваат со неизграденото државно градежно земјиште.

Општините ќе управуваат со градежното земјиште

Точка - 09.02.2011

Управувањето со градежното земјиште од 1 јули ќе премине во рацете на општините, а за истиот рок се најавува и изработка на посебен компјутерски софтвер, кој треба да ја олесни целата постапка.

Пониски цени за закуп на земјоделско земјиште

Утрински - 09.02.2011

Намалување на закупнината за државно земјоделско земјиште и скратување на постапката за закуп се дел од измените на Законот за земјоделско земјиште, кои вчера ги презентираше министерот Љупчо ...

Измени на законот за приватизација на земјиште

Курир - 09.02.2011

Владата донесе измени на законот за приватизација на дворното земјиште кои одат во насока на подобрување и поедноставување на процедурата, намалување на трошоците и смалување на бројот на ...

Општините по електронски пат ќе управуваат со градежното земјиште

МРТ - 09.02.2011

Мартин Пушевски Општините по електронски пат ќе управуваат со градежното неизградено земјиште. Софтверот ќе го изработува УСАИД, а Министерството за транспорт ќе врши обука на службениците.

Од јули градежното земјиште под капа на општините

Курир - 09.02.2011

Со цел електронско менаџирање на локалната самоуправа со градежното неизградено земјиште, Министерството за транспорт и врски подготвува софтверски програм.

Земјоделско земјиште со попуст

Дневник - 09.02.2011

Забрана за физичка делба меѓу сосопствениците на земјоделското земјиште, помалку документи и скратена постапка при барањето закуп, како и намалување на закупнината, се само некои од измените на ...

Откуп на дворното место под зградите без елаборат

МРТ - 09.02.2011

Поедноставување на процедурата за откуп на дворното земјиште, намалување на трошоците и смалување на бројот на документите кои се бараат за приватизација се дел од последните измени на Законот за ...

Откупот на дворните места отсега без елаборат

Телма - 09.02.2011

Поедноставување на процедурата за откуп на дворното земјиште, намалување на трошоците и смалување на бројот на документите кои се бараат за приватизација се дел од последните измени на Законот за ...

Општините ќе управуваат со градежното земјиште

Кајгана - 09.02.2011

Управувањето со градежното земјиште од 1 јули ќе премине во рацете на општините, а за истиот рок се најавува и изработка на посебен компјутерски софтвер, кој треба да ја олесни целата постапка.