TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банките заинтересирани за проектот “Купи куќа, купи стан”

Сител - 05.08.2011

Банките заинтересирани за проектот “Купи куќа, купи стан”. Тврдат, во моментов нема пазарни услови за намалување на каматите, но има расположение за влез во заеднички проект со државата.

Станбена револуција од јануари 2012

Н.Македонија - 05.08.2011

Интересот кај граѓаните е огромен за најновите владини мерки за субвенционирање на каматите при купување стан за млади брачни двојки и за станбено необезбедени лица, а добар дел од колачот очекуваат ...

Помали камати за стан ако плати државата

Дневник - 04.08.2011

Банкарите чекаат да бидат повикани од надлежните министри за да се запознаат со моделот на Владата за субвенционираните станбени кредити.