TIME.mk - Патувања http://www.time.mk/ TIME.mkhttp://www.time.mk/images/LOGO.pnghttp://www.time.mk/ mk Tue, 24 Oct 2017 11:18:10 +0000 600 10 одлични причини да ја посетите Венеција на есен | Црнобело http://www.time.mk/r/NONE/0c1aefb005/10-odlicni-pricini-da-ja-posetite-venecija-na-esen.html 10 одлични причини да ја посетите Венеција на есен - Црнобело - 09:26 23/10 Mon, 23 Oct 2017 07:26:45 +0000 Црнобело - 09:26 23/10
Евтините повратни летови и намалениот број на туристи во октомври ја прават Венеција совршена дестинација за вашата есенска авантура. Макар поминале и само еден викенд, без сомнеж ќе уживате во Венеција облечена во есенско руво, со пријатна ...
]]>
Патувања
Дрезден – непроценливото богатство на Европа | А1 On http://www.time.mk/r/NONE/bd34a039a2/drezden-neprocenlivoto-bogatstvo-na-evropa.html Дрезден – непроценливото богатство на Европа - А1 On - 20:24 22/10 Sun, 22 Oct 2017 18:24:33 +0000 А1 On - 20:24 22/10
Зелениот трезор во Дрезденскиот замок содржи една од најголемите колекции со богатство во Европа, а неговите спектакуларни барокни одаи се преполни со скапоцени камења и уметнички дела. Иако овие ремек дела не се ништо помалку вредни од оние во ...
]]>
Патувања
Единствената пустина во светот што излегува на море | А1 On http://www.time.mk/r/NONE/8aa9bee35e/edinstvenata-pustina-vo-svetot-sto-izleguva-na-more.html Единствената пустина во светот што излегува на море - А1 On - 20:24 22/10 Sun, 22 Oct 2017 18:24:33 +0000 А1 On - 20:24 22/10
Намиб (пространо место) е голема пустина во југозападниот дел на Африка, која зафаќа површина од околу 50.000 квадратни километри, простирајќи се на околу 1.600 километри долж Атлантскиот Океан на крајбрежјата на Ангола, Намибија и Јужна Африка.
]]>
Патувања