TIME.mk - Скопје http://www.time.mk/ TIME.mkhttp://www.time.mk/images/LOGO.pnghttp://www.time.mk/ mk Sat, 27 May 2017 02:35:31 +0000 600 Разубавете го велосипедот за првите сончеви денови | Fashionel http://www.time.mk/c/27a6e28aa9/razubavete-go-velosipedot-za-prvite-soncevi-denovi.html Разубавете го велосипедот за првите сончеви денови - Fashionel - 19:53 26/05 Fri, 26 May 2017 17:53:34 +0000 Fashionel - 19:53 26/05
Иако временската прогноза сѐ уште не ни е во прилог, токму сега е погоден момент да си го разубавите велосипедот за првото возење под сонце. За инспирација како тоа да го направите, ви препорачуваме да ги отворите социјалните мрежи, со акцент на ...
Вечер: Се заби ли првото возило- удрен знакот и набиен рабникот на велосипедското острово
Црнобело: „Направи сам“ креативни и практични идеи за пролетно разубавување на велосипедот
Кајгана: „Рибарење" велосипеди во Амстердам
6 поврзани вести »
]]>
Скопје
ПОЦ: да се спречи изградба на катна гаража кај Аутомакедонија | Алсат-М http://www.time.mk/c/ba3cda5eb7/poc-da-se-spreci-izgradba-na-katna-garaza-kaj-automakedonija.html ПОЦ: да се спречи изградба на катна гаража кај Аутомакедонија - Алсат-М - 15:56 26/05 Fri, 26 May 2017 13:56:18 +0000 Алсат-М - 15:56 26/05
Паркинзи општина Центар побара од надлежните институции да се спречи изградбата на катна гаража на локацијата кај Аутомакедонија. Од ПОЦ бараат да се поништат сите склучени договори за парцелата и земјиштето да остане Република Македонија и да се ...
Сакам да кажам: „Паркинзи центар“ побара поништување на неизградената барокна катна гаража кај „Аутомакедонија“
+инфо: Богдановиќ бара да се поништи купопродажниот договор за парцелата кај Аутомакедонија
Макфакс: „Паркинзи Цнетар“ бара да се поништи неизградената катна гаража кај „АвтоМакедонија“
5 поврзани вести »
]]>
Скопје
Се асфалтираат шесте крака на„ Црногорска 2" | Вечер http://www.time.mk/c/d5299a3c3a/se-asfaltiraat-seste-kraka-na-crnogorska-2.html Се асфалтираат шесте крака на„ Црногорска 2" - Вечер - 14:02 26/05 Fri, 26 May 2017 12:02:28 +0000 Вечер - 14:02 26/05
Улици кои за време на дожд и снег беа тешко проодни и преставуваа проблем за жителите на дел од населбата „ Дексион" , Општина Ѓорче Петров, веќе се минато. Асфалтирањето на шесте крака на улицата „Црногорска 2", проектот, кој заеднички го ...
Сител: Се асфалтираат шест крака на улицата „Црногорска 2“
Н.Македонија: Во Стопански Двор асфалт за четири улици ...
Курир: Се асфалтираат шест крака на улицата „Црногорска 2“ во Ѓорче Петров
16 поврзани вести »
]]>
Скопје
Кои се вашите права и обврски при користење на годишен одмор | Скопје инфо http://www.time.mk/c/8f926384be/koi-se-vasite-prava-i-obvrski-pri-koristenje-na-godisen-odmor.html Кои се вашите права и обврски при користење на годишен одмор - Скопје инфо - 15:10 26/05 Fri, 26 May 2017 13:10:27 +0000 Скопје инфо - 15:10 26/05
Правото на платен годишен одмор е уставно загарантирано право. Уставот на Република Македонија става посебен акцент на неприкосновеноста на правото на одмор, со определбата дека од ова право вработениот не може да се откаже.
Press24: Овс се вашите права и обврски при користење на годишен одмор
Пулс24: Овс се вашите права и обврски при користење на годишен одмор
]]>
Скопје
Се отвора тесно грло во сообраќајот кај Народната Банка | Авто Магазин http://www.time.mk/c/11023883dd/se-otvora-tesno-grlo-vo-soobrakajot-kaj-narodnata-banka.html Се отвора тесно грло во сообраќајот кај Народната Банка - Авто Магазин - 10:17 26/05 Fri, 26 May 2017 08:17:03 +0000 Авто Магазин - 10:17 26/05
На возачите кои секојдневно поминуваат по булеварот Кузман Јосифовски - Питу кај народната банка ќе им треба повеќе време да стигнат таму каде наумиле - градежните работи што ги изведува дистрибутерот на топлинска енергија Балкан Енерџи за ...
Скопје инфо: Утрово избегнувајте ги овие улици во градот
+инфо: БЕГ продолжува со ревитализација на дистрибутивната мрежа
Мета: Изменет режим на сообраќај од утре на булеварот Кузман Јосифовски – Питу
20 поврзани вести »
]]>
Скопје
И оваа учебна година, нижо музичко образование во Драчево | Макфакс http://www.time.mk/c/fc5c872751/i-ovaa-ucebna-godina-nizo-muzicko-obrazovanie-vo-dracevo.html И оваа учебна година, нижо музичко образование во Драчево - Макфакс - 12:43 26/05 Fri, 26 May 2017 10:43:15 +0000 Макфакс - 12:43 26/05
Течат уписите за музички талентираните ученици во дисперзираните паралелки на МБУЦ „Илија Николовски Луј” во ОУ „Кузман Шапкарев” во населба Драчево. Веќе четврта година тие во близина на својот дом имаат можност да го посетуваат нижото музичко ...
Курир: И оваа учебна година нижо музичко образование во Драчево
Пулс24: И оваа учебна година нижо музичко образование во Драчево
]]>
Скопје
Дали скопската шема станува се поизлитена и поздодевна? Да се потсетиме на дискотеките од 90-тите години | Скопје инфо http://www.time.mk/r/NONE/0eba1086a5/dali-skopskata-sema-stanuva-se-poizlitena-i-pozdodevna-da-se-potsetime-na-diskotekite-od-90-tite-godini.html Дали скопската шема станува се поизлитена и поздодевна? Да се потсетиме на дискотеките од 90-тите години - Скопје инфо - 21:13 26/05 Fri, 26 May 2017 19:13:08 +0000 Скопје инфо - 21:13 26/05
Многу пати до сега е направена споредба со тоа каков бил ноќниот живот порано, а каков е сега. Кога е поубаво, дали тогаш или сега. Но, често ќе се слушне одговорот дека тогаш било се природно, а денеска е се вештачно, па дури и излегувањето навечер.
]]>
Скопје
Некастрените дрвја вечна пролетна тема кај граѓаните... | Н.Македонија http://www.time.mk/c/3a2b4d3c70/nekastrenite-drvja-vecna-proletna-tema-kaj-gragjanite.html Некастрените дрвја вечна пролетна тема кај граѓаните... - Н.Македонија - 11:31 26/05 Fri, 26 May 2017 09:31:27 +0000 Н.Македонија - 11:31 26/05
Скопјани реагираат дека надвиснатите гранки им пречат при возење и одење по тротоар, а надлежните тврдат оти плански се справуваат со санирањето на ваквите ситуации Гранките од непоткастрените дрвја им пречат на поголемите возила во градот, а мака ...
Пулс24: Здогледал дрво прекриено со монети, се доближил и здогледал морничава тајна за него!
]]>
Скопје
Скопјанки дотерани и нашминкани на петочните афтерворк забави | Скопје инфо http://www.time.mk/r/NONE/1c6d3148ac/skopjanki-doterani-i-nasminkani-na-petocnite-aftervork-zabavi.html Скопјанки дотерани и нашминкани на петочните афтерворк забави - Скопје инфо - 15:10 26/05 Fri, 26 May 2017 13:10:27 +0000 Скопје инфо - 15:10 26/05
Петок е ден кој со нетрпене се чека. Крај на работната недела и почеток на викендот. Во главниот град во последно време се поактуелни стануваат петочните афтерворк забави. Поголемит дел од кафиќите почнаа секој петок се повеќе да организираат.
]]>
Скопје
Дирлада, јас одам Скопје- Атина, само не знам дал ќе минам граница! | Скопје инфо http://www.time.mk/r/NONE/f13c5ec97d/dirlada-jas-odam-skopje-atina-samo-ne-znam-dal-ke-minam-granica.html Дирлада, јас одам Скопје- Атина, само не знам дал ќе минам граница! - Скопје инфо - 15:10 26/05 Fri, 26 May 2017 13:10:27 +0000 Скопје инфо - 15:10 26/05
„Кога си сам и тажно е се, на неа ти сети се, Македонија ти нуди љубов и се“- вака звучат стиховите од „Меморија“ можеби е еден од најкултните бендови кој се појавил на нашите простори. Со почесно и заслужено место во Ек-ју рок енциклопедијата, овој ...
]]>
Скопје