TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

365

Ќе му се вратиме ли на канибализмот?

365 - пред: 22 часа

Ако некогаш сте замислиле ситуација која би ве принудила на тоа да се оддадете на канибализам, веројатно сте помислиле на баш тешки околности. Да речеме: на вашата единица и снемува храна додека Германците бомбардираат, температурата е под нулата, а ...

5 поврзани вести »

Како е измислен вибраторот

365 - пред: 22 часа

Вообичаено за лекарите во 19 век било да лекуваат пациентки кои страдале од „хистерија“. Симптомите најчесто вклучувале постојана вознемиреност, раздразливост и надуен стомак. Вината за оваа болест – што денес, се разбира, не се признава од ...

Дефиницијата на Хичкок за среќата

365 - пред: 22 часа

„Мирен хоризонт. Ништо што ти создава грижи. Само нештата што се креативни. И ...

ВИДЕО: Кога Македонец ќе најде работа

365 - пред: 22 часа

Шала на страна, типов е бездомник, а снимката е направена од безбедносната камера на компанијата Central RPL во Мидленд, токму во моментот откако бездомникот добива постојана работа. „Овој човек, кој нема ништо, покажа толку искрена среќа кога ја ...

Кратка приказна за туѓото мислење

365 - пред: 22 часа

Татко и син купиле коњ. Другиот ден тргнале некаде, поминувајќи низ селото. Таткото рекол: – Сине, качи се ти на коњот, јас ќе поодам. Кога ги виделе, селаните рекле: – Види каков син! Татко му оди пеш, а тој – на коњ! Другиот ден таткото се качил ...

Уникатна шведска компанија: 40 вработени, а ниту еден шеф

365 - 23.02.2017

Можат ли компаниите да конкурираат на денешниот пазар без лидер во форма на директор? Многумина веднаш ќе се истрчаат дека без „главатар“ ништо не бидува, ама не и вработените на шведската софтверска компанија Crisp. Тие немаат шеф.

Човекот што секој ден им носи вода и живот на животните во Кенија

365 - 23.02.2017

Во спрженото парче земја наречено Tsavo West Национален Парк, во Кенија, нема посрдечно пречекуван гостин од „Водоносецот“. Зборуваме за 41-годишниот Патрик Килонзо Мвалуа. Кога тлото ќе почне да се тресе под тркалата на неговиот камион полн со ...

3 поврзани вести »

Природата последна се смее

365 - 23.02.2017

Градиме бетон, асфалтираме трева, таманиме дрва, и некако си мислиме дека сме ја победиле природата. Но ѝ дадеме ли момент, сфаќаме дека цело време била тука присутна, и дека таа е тој што последен и најслатко ќе се ...

Вистински архивски снимки од „Денот Д“ и инвазијата на Нормандија

365 - 23.02.2017

Сте го гледале „Спасувањето на војникот Рајан“, а сигурно знаете и за десантот во Нормандија. Но малкумина ги гледале вистинските архивски снимки од касапницата на Омаха Бич, кои се користени и од самиот Стивен Спилберг при снимањето на филмот.