TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкарство.мк

Халкбанк со промоција на КОМФОРТ станбениот кредит на Саемот на Градежништво

Банкарство.мк - пред: 2 часа

Халкбанк АД Скопје со задоволство Ви го најавува присуството на 14тиот Меѓународен саем на градежништво, градежни материјали и градежна механизација и 7миот RealExpo - Меѓународен саем на недвижности кој ќе се одржи од 28-ми февруари до 4-ти март ...

35 поврзани вести »

Комерцијална банка по тринаесетти пат наградена од ЕБРД

Банкарство.мк - пред: 22 часа

Европската банка за обнова и развој по тринаесетти пат ја награди Комерцијална банка како најактивен учесник во EBRD TFP - Trade Facilitation Program – програма за унапредување на меѓународната трговија во глобални рамки.

9 поврзани вести »

Драстичен пад на профитот на "Bundesbank"

Банкарство.мк - пред: 22 часа

Профитот на германската централна банка "Bundesbank" драстично се намалил минатата година. Банката морала да издвои дополнителни средства за покривање на големата програма за откуп на обврзници која ја покрена Европската централна банка.

2 поврзани вести »

Оглас за вработување во Стопанска Банка АД Скопје

Банкарство.мк - пред: 23 часа

Стопанска банка АД Скпопје објавува оглас за прием на работник на работно место благајник / советник за продажба во регион Скопје. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации: - ВСП-економски факултет, бизнис-администрација или друга ...

"Barclays" оствари профит од 1,62 милијарди фунти во 2016

Банкарство.мк - пред: 23 часа

Британската банка "Barclays" објави дека минатата година остварила годишен нето профит од 1,62 милијарди фунти (1,92 милијарди евра), затоа што ги намалила трошоците поврзани со поранешниот скандал.

3 поврзани вести »

Раст на британската економија по Брегзит

Банкарство.мк - 24.02.2017

Според податоците на британската служба за статистика ONS, британската економија во четвртиот квартал од 2016 година забележала поголем раст од очекуваниот. Имено, економијата на Британија во последниот квартал забележала раст од 0,7% благодарение ...

9 поврзани вести »

Професии со најголема нето плата во Македонија!

Банкарство.мк - 23.02.2017

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2016 година, во однос на декември 2015 година, изнесува 103.3.

16 поврзани вести »

Оглас за вработување во Еуростандард банка АД Скопје

Банкарство.мк - 23.02.2017

Врз основа на член 22 и 23 од Вакон за работните односи („Сл. весник на РМ" 167/2015пречистен текст), Еуростандард банка АД Скопје објавува оглас за потреба од работник. Еуростандард банка АД Скопје има потреба од вработување на 1 работник на ...

Македонски Телеком ја заврши 2016 со добивка од една милијарда денари

Банкарство.мк - 23.02.2017

Македонски Телеком АД-Скопје ја задржа водечката позиција на пазарот во фиксни говорни услуги, во периодот од први јануари до 31-ви декември 2016 година прикажа вкупна добивка од 1.035.942.000 денари покажуваат неревидираните финансиски извештаи ...

20 поврзани вести »

Силниот долар ја стабилизира цената на нафтата

Банкарство.мк - 23.02.2017

Силниот долар ги стабилизира цените на нафтата на меѓународните берзи, придушувајќи го оптимизмот во врска со намаленото снабдување што го спроведуваат водечките производители, вклучително и ОПЕК.

6 поврзани вести »

Европската комисија ја предупреди Италија за рекордно високиот јавен долг

Банкарство.мк - 23.02.2017

Европската комисија ја предупреди италијанската влада дека би можела да биде казнета затоа што не успеала да го намали рекордно виокото ниво на долг на земјата. Европската комисија го повика Рим да преземе дополнителни мерки за намалување на ...