TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнис Инфо

Каков впечаток оставате ако работите додека сте на одмор

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Pexels Одморот е време кога работникот се релаксира и ги полни батериите, но иако се на одмор сè повеќе менаџери остануваат поврзани со канцеларијата и работата. Понекогаш невозможно е да се исклучите целосно кога ќе одите на одмор, бидејќи ...

Ori – Kit: Кујнски прибор инспириран од оригами

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Kickstarter Ori – Kit е кујнски прибор што е инспириран од оригами, а главна цел е да го замени класичниот прибор што ќе им биде од голема корист на вљубениците во природата и авантурите.

Што се случува во телото при дехидратација?

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Pexels Човечкото тело е сочинето од 65% вода којашто е неопходна за извршување на сите животни процеси. Дехидратација настапува кога количеството вода што го напушта нашето тело е поголемо од количеството што го внесуваме.

Пад на индустриското производство во март оваа година

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Pixabay Индустриското производство во март оваа година, во однос на истиот период лани, е намалено за 0,9%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Гледано по сектори, индустриското производство во секторот Рударство и вадење ...

6 поврзани вести »

“Посвој кокошка“ – програма за поттикнување на органско производство во Холандија

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Pixabay Во Холандија веќе неколку години се спроведува програмата “Посвој кокошка“ на организацијата Bionext . Преку оваа програма, потрошувачите се мотивирани за одредена сума на пари да “посвојат кокошка“ и да го финансираат нејзиниот живот ...

2 поврзани вести »

За 28,6 милиони евра намалени вкупните девизни резерви во март

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Фото: Pixabay Вкупните девизни резерви заклучно со 31-ви март оваа година достигнаа вредност од 2.534.411.000 евра или 28,6 милиони евра помалку во однос на претходниот месец (2.563.030.000 евра), покажуваат податоците на Народната банка на ...

Хрватска: Мобилна апликација што открива извори на вода за пиење

Бизнис Инфо - 29.04.2017

Со цел мапирање на извори на вода за пиење во Хрватска и во светот, но и обезбедување пристап до бесплатна и здрава вода на сите луѓе, тим млади ентузијасти од Хрватска го започнаа мултидисциплинарниот проект под името Free water project, пишува ...

2 поврзани вести »

Дали сте добар лидер?

Бизнис Инфо - 28.04.2017

Фото: Pexels Мислите дека сте добар лидер. Имате позиција, титула и моќ. Вие сте главниот, но вработените не работат напорно, ви зборуваат зад грб, нивната ефикасност е ниска, а вие не разбирате зошто е таква ситуацијата.

Кесичка за чипс на Doritos со вграден плеер

Бизнис Инфо - 28.04.2017

Фото: PR Newswire Doritos заедно со филмското студио Marvel Studios на необичен начин го промовираат новиот филм Guardians of the Galaxy vol.2, пишува Engadget . Тие создадоа оригинална кеса за чипс, во ограничени количини, во којашто има вграден ...