TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнис Инфо

Како да препознаете дека проблемот не е во вработените, туку во вас

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Фото: Pixabay Улогата на менаџер не е лесна. Вашата должност е да ги инспирирате, водите и мотивирате членовите на тимот за да ги остварите целите на компанијата. Менаџирањето е двонасочна улица.

Заглавени со премногу обврски

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Многу обврски! Mногу различни задачи! Многу кратко време! Дали се наоѓате понекогаш во ваква ситуација? Доколку одговорите: Постојано : тогаш нешто не е во ред! Или со компанијата и организацијата на тимот во која работите или вие генерално лошо ги ...

2 поврзани вести »

Cardiia – мобилна апликација што го следи здравјето на срцето

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Фото Indiegogo Cardiia е мобилна апликација што го следи здравјето на срцето во домашни услови и алармира доколку нешто не е во ред. Апликацијата детектира аритмија заедно со уште неколку срцеви заболувања без потреба од надворешни сензори или уреди.

Tesla Semi – новиот електричен камион на Илон Маск

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Фото: Twitter Илон Маск го претстави новиот концепт на електричен камион под името Tesla Semi , а ќе ги произведува Tesla Motors. “Тоа не е како секој камион што некогаш сте го управувале“, вели Маск.

11 поврзани вести »

За девет месеци Аутомакедонија евидентираше добивка од 19,5 милиони денари

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Аутомакедонија, од почетокот на годината до крајот на септември, евидентираше вкупна сеопфатна добивка од 19.527.000 денари, покажува поединечниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

26 поврзани вести »

Намален бројот на превезени патници во патниот патнички превоз

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Фото: Pixabay Вкупниот број на превезени патници во патниот патнички превоз, во текот на третото тримесечје од оваа година во однос на истиот период лани, е намален за 3,7%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

3 поврзани вести »

Тиквеш со добивка од 27,9 милиони денари од јануари до септември оваа година

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Винарската визба Тиквеш, од први јануари до 30-ти септември оваа година, прикажа вкупна сеопфатна добивка од 27.993.000 денари, покажуваат податоците од билансот на успех . Истиот период лани, компанијата евидентираше добивка од 22.186.000 денари.

26 поврзани вести »

Просечен турист во Грција троши 67 евра дневно

Бизнис Инфо - 18.11.2017

Фото: Pixabay Просечен турист во Грција поминува 6,5 ноќи во земјата и дневно троши 67 евра, покажува новата студија за престој на туристите во првата половина од 2017 година изработена од страна на Грчкиот туристички институт (INSETE).

2 поврзани вести »

Зошто на претприемачите им е потребен ментор

Бизнис Инфо - 17.11.2017

Фото: Pixabay Неколку добри причини зошто на секој претприемач му е потребен ментор. Искуство од прва рака Искуството за сè во животот е многу важно. Токму затоа некој кој започнува бизнис за прв пат треба крај себе да има искусен човек кој веќе ...

СТЕМ Академија – прво Microsoft училиште во Македонија

Бизнис Инфо - 17.11.2017

СТЕМ Академија стана дел од реномираните училишта во светот што ги имаат имплементирано Microsoft образовни методологии, програми, практики и технологија, стои во соопштението. Во прашање е пристап кон проблемите во образованието кои се ...

7 поврзани вести »