TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Build

Пречистителна станица за отпадни води во Скопје ќе се гради со француска помош

Build - пред: 7 часа

Владата на Франција, преку Амбасадата во Македонија, денеска ја предаде изработената физибилити студија за изградба на пречистителна станица за отпадни води во Скопје. Комплетираниот документ ги разработува најдобрите можни опции за изградба на еден ...

17 поврзани вести »

„Југохром“ за осум месеци планира да ја заврши филтер станицата

Build - пред: 7 часа

Фабриката за производство на феролегури „Југохром“ од Јегуновце продолжува со изградбата на филтер станица за отпрашување. Очекувањата на раководниот тим се дека за осум месеци ќе заврши изградбата на овој систем на погонот 2, каде се наоѓаат две ...

27 поврзани вести »

Рудникот во Валандово е еколошки безбеден, тврди инвеститорот

Build - пред: 8 часа

Компанијата „Сардич МЦ“ денеска одржа презентација на рударскиот комплекс „Казандол“ во Валандовскиот регион. Инвеститорот нагласува дека во рудникот е предвидено да се врши безбедно ископување на руда и безопасно производство на бакар.

48 поврзани вести »

Планираната елитна населба во Студенчишко блато исфрлена од ГУП-от

Build - пред: 22 часа

По повеќе од три години минати во бројни активности на граѓанската иницијатива „Охрид СОС“ и на еколошките организации, општина Охрид во најновите измени на Генералниот урбанистички план на градот ја исфрли идејата за изградба на елитна населба на ...

7 поврзани вести »

И Валандово сака референдум за идниот рудник во Казандол

Build - пред: 23 часа

Граѓанската иницијатива „Спас за Валандово“ денеска побара распишување на референдум од општина Валандово во врска со веќе започнатата изградба на рудникот за катоден бакар во Казандол, Валандовско.

48 поврзани вести »

„НаТочак“ ќе вози за велосипедски патеки без автомобили

Build - пред: 23 часа

60-тата по ред „Критична маса“ во Скопје ќе се вози денеска, со почеток од 17:30 часот, од плоштадот „Македонија“. Од иницијативата „На точак“ најавуваат дека колективното возење велосипеди низ градот ќе биде посветено на проблемот со окупираните ...

6 поврзани вести »

10,6 милиони денари за реконструкција на улицата „Втора Македонска бригада“ во Чаир

Build - пред: 23 часа

Гостиварската фирма „Пелагонија АД“ ќе ја изведува реконструкцијата на улицата „Втора Македонска бригада“ во скопската населба Чаир. Градската администрација веќе го потпиша договорот за реализација на проектот, со што се создадени услови во ...