TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Build

Наместо до 2022 година, пругата кон Албанија ќе биде готова до 2030 година

Build - пред: 5 часа

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески во изјава за телевизија „Сител“ информираше дека е изработен проектот за изградба на железничка пруга од Кичево до албанскиот град Лин. Новата железничка пруга би била изградена до 2030 година, иако ...

4 поврзани вести »

1.793 домаќинства ќе добијат субвенции за вградени сончеви колектори

Build - пред: 5 часа

Министерството за економија ја објави листата на извлечени добитници на субвенциите за инсталирани сончеви колектори во домаќинствата. Вкупно 1.793 граѓани ќе добијат делумен надоместок на трошоците за вградување на соларен колектор во нивните ...

Шпански „Рубау“ бара дополнителен рок за првата фаза од експресниот пат Градско – Прилеп

Build - пред: 5 часа

По една и пол година од почетокот на градежните работи, шпанската градежна компанија „Конструксионес Рубау“ бара дополнителен рок за довршување на првата фаза од изградбата на експресниот пат Градско – Прилеп.

18 поврзани вести »

Куманово ќе добие нови постојки за јавниот превоз

Build - пред: 1 ден

Започна поставувањето на нови автобуски постојки во Куманово. Трите приватни автотранспортни претпријатија „Штуз“, „Јоцо-турс“ и „Оли травел“ во наредните две години ќе постават 55 нови автобуски постојки на 15 улици низ вториот по големина град во ...

2 поврзани вести »

Само 2% од граѓаните на Скопје целосно го селектираат отпадот

Build - 22.11.2017

Само 2% од жителите на Скопје целосно го селектираат отпадот што го фрлаат, додека 5,7% од нив го фрлаат сметот во посебни контејнери за селекција на отпад. Анкетата на 300 испитаници од главниот град, спроведена од здружението на граѓани „Гоу ...

8 поврзани вести »

Цената на становите во Скопје се намалува во континуитет веќе една и пол година

Build - 21.11.2017

Продолжува непрекинатиот пад на цената на становите во главниот град. Народната банка на Република Македонија (НБРМ) во најновиот Квартален извештај наведува дека цената на становите се намалила и во третиот квартал од годинава.

2 поврзани вести »

Во Штип се продаваат пет парцели за изградба на станбени, деловни и комерцијални објекти

Build - 21.11.2017

Општина Штип денеска објави оглас за продажба на државно неизградено земјиште за изведба на станбени згради и објекти со комерцијални и деловни намени. На електронското јавно наддавање се продаваат две парцели од 550 и 600 метри квадратни за ...

2 поврзани вести »

Општина Карпош ја казнува узурпацијата на јавниот простор од градилиштата

Build - 21.11.2017

Комунални и градежни инспектори на скопската општина Карпош веќе неколку недели наназад вршат контроли на неколку поголеми градилишта на нејзината територија за да се направи увид колку се почитуваат правилата за градба и заштитата на околината ...

Проектот „Нада“ на Јасмина Цибиќ од 23 ноември ќе гостува во Чифте амам

Build - 21.11.2017

Со предавањето „Рихтер – Цибиќ“ што ќе го одржи Весна Мештриќ, кураторка од Музејот на современа уметност во Загреб, на 23 ноември, во Чифте амам во Скопје, ќе биде биде отворено гостувањето на проектот „Нада“ на авторката Јасмина Цибиќ.

4 поврзани вести »