TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕНаука

Ткаенина која истовремено грее и лади

ЕНаука - 20.11.2017

Температурата надвор се повеќе опаѓа, а луѓето купуваат повеќе топла облека која чини доста пари – познато нели? Една нова ткаенина би можела да го реши овој вообичаен проблем. Едната страна од оваа ткаенина ве загрева, а другата лади.

2 поврзани вести »

„Центар за климатски промени“ – Гевгелија на ООУ „Петар Мусев“ од Богданци му додели опрема за селектирање и собирање ...

ЕНаука - 20.11.2017

ЗГ „ Центар за климатски промени “ – Гевгелија на ООУ „Петар Мусев“ од Богданци му додели опрема за селектирање и собирање отпад. Опремата е доделена во рамките на проектот „Прекугранично партнерство за заштита на животната средина и подобар ...