TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Karas4training

Südwandwächter - Саша и Бојан на „Чуварот на јужниот ѕид”

Karas4training - пред: 3 часа

Повеќе за успешното искачување на Бојан Митаноски и Саша Грбиќ на оваа насока на Гросглокнер читајте - ТУКА ...

Комплетирана програмата по повод Светскиот ден на планината - 11 Декември

Karas4training - пред: 3 часа

Со неколкучасовна програма во организација на Федерацијата на Планински спортови на Македонија, овој понеделник 11.12.2017, во киното Фросина - МКЦ, беа одржани неколку презентации и проекции со кои се дополни одбележувањето на Светскиот ден на ...

Апертов синдром - DPT Sci Денис Арсовски

Karas4training - 11.12.2017

Овој синдром за првпат е опишан од еден доктор во 1906 година. Исто така се нарекува и Акроцефалосиндактилија - ACROCEPHALOSYNDACTYLIA. Генетско нарушување кое се наследува автозомно-рецесивно. Зафатениот ген во ова заболување е FGFR2.

Кои хранливи продукти ви недостасуваат?!

Karas4training - 11.12.2017

Научниците откриле дека голем број на луѓе ги немаат најважни супстанции кои се од суштинско значење за нормалното функционирање на организмот. Тие, исто така, посочуваат дека овие супстанции најдобро се консумираат преку одредени видови на храна, ...

Сирењето е пријател на нашето срце

Karas4training - 11.12.2017

Ако сте љубител на јадењето сирење тогаш со насмевка ќе ги поздравите најновите сознанија во врска со ефектите на сирењето врз нашето срце. Само бидете внимателни со препорачаната количина...

5 поврзани вести »