TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кумановски м.

Продолжено гласањето во едно избирачко место во Крива Паланка

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Во избирачкото место 0951 во Крива Паланка поради технички проблеми гласањето ќе биде продолжено за еден час, информираат од ОИК. – Во избирачкото место 0951 каде гласаат жителите на населба Баглак е констатиран технички проблем, две ...

ДИК: Излезноста на изборите до 17 часот 49,14 проценти

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезноста на гласањето до 17 часот на територија на Република Македонија според податоците што ги објави ДИК изнесува 49,14 проценти. На територија на Град Скопје излезноста е 50,58 проценти.

МОСТ до 17 часот регистрирал неправилности на 16 од 3.480 избирачки места

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ на денешното гласање забележале непочитување на постапката на гласање и реакција од страна на избирачките одбори на 10 гласачки места, проблемите предизвикани од неовластени лица на едно ...

До 17 часот во Крива Паланка 65,7 отсто излезеност, во Ранковце 71,3

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезеноста на гласачите во општина Крива Паланка до 17 часот изнесува 67,5 отсто. – До 17 часот на подрачјето на општина Крива Паланка на вкупно 47 избирачки места гласале 67,5 отсто од вкупниот број регистрирани гласачи, информира Душко ...

МВР: До 14 часот нема посериозни нарушувања на јавниот ред и мир на изборите

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... До 14 часот нема регистрирани посериозни нарушувања на јавниот ред и мир во текот на изборите, соопшти Министерството за внатрешни работи. Оттаму информираат и дека до 14 часот се примени уште 19 пријави по однос на изборни ...

Гласањето во Куманово се одвива непречено

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Непречено се одвива гласањето на локалните избори на подрачјето на Општина Куманово, вели заменик Народниот правобранител, Насер Весели. Како што изјави Весели, проблеми имало од техничка природа со дел од УВ лампите, но тие бргу биле ...

Гугучевска: Сите неправилности се отстранети, гласањето тече без прекин

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезеноста до 13 часот според податоците добиени од општинските изборни комисии (ОИК) на територија на РМ изнесува 27,11 проценти. На ниво на Град Скопје е 29,17 проценти, соопшти на денешната втора прес-конференција портпаролот на ДИК ...

МОСТ регистрира повеќе неправилности на гласањето

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Набљудувачите и регионалните канцеларии на МОСТ во досегашното гласање на изборите денеска регистрираа повеќе непочитувања на постапката на гласање од страна на избирачките одбори, проблеми со изборниот материјал, проблеми предизвикани од ...

Излезноста до 17 часот во Куманово изнесува 42,44 проценти

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезноста во Куманово до 17 часот, според податоците на ОИК Куманово, е 42,44 проценти, соопшти претседателот на ОИК Звонимир Николовски. Во Куманово право на глас на шестите локални избори имаат 92.639 граѓани кои гласаат на 167 ...

До 13 часот во Ранковце излезеноста е 42.3 отсто

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Излезеноста на гласачите во општина Ранковце изнесува 42.3 отсто. -Излезноста на гласачи во општината е исклучително висока. До 13 часот гласаа дури 42.3 отсто од вкупниот број гласачи, информира петседателот на ОИК Ранковце, Даниел ...

Шаблонот со Браево писмо недостасува на некои избирачки места, реагира „Инклузива“

Кумановски м. - 15.10.2017

loading... Шаблонот со кој денеска треба да гласаат слепите и лицата со попречен вид на дел од избирачките места ги нема, реагира Здружението за развој и промоција на инклузивно општество „Инклузива“.

112 поврзани вести »