TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мои рецепти

Елка мафини со мармалад (без шеќер)

Мои рецепти - пред: 16 часа

Кога се борите со желбата за благо, а воедно пробувате да ги издржите сите празници оваа зима, мафиниве ќе ви завршат одлична работа. Најпрво го матите маргаринот со медот и жолчките додека се добие кремава текстура.

Вкусни чајни бисквити со ѓумбир

Мои рецепти - пред: 18 часа

Ова е рецепт за вкусни и крцкави чајни бисквити, кои лесно се прават, а уште полесно се јадат. После печење, вашиот дом ќе мириса прекрасно, дури и следниот ден. Јас многу го сакам мирисот на печени колачи од кои се шири мирисот на ѓумбир и цимет.

30 поврзани вести »

Лешник гнезда

Мои рецепти - пред: 20 часа

Во тенџерче на рингла со умерена температура се загреваат водата, шеќерот, маргаринот и искршеното чоколадо. Откако ќе се соединат се додаваат мелените лешници и бисквити. Се меша и се остава убаво да се излади.

Егзотичен колач со белки

Мои рецепти - пред: 21 часа

Колач кој изобилува со суво и јаткасто овошје, кандиран ќумбир и чоколадо, богато крцкав и егзотичен. Еве уште еден начин да се искористат белките кои ни остануваат откако ќе правиме некоја торта или крем во кој се искористени само жолчки.

Пеперутки со ЛУДО тесто

Мои рецепти - пред: 22 часа

Прекрасен начин на подготовка на декоративно пециво, кое ќе ја краси секоја трпеза. Ги нареков пеперутки, бидејќи многу ми наликуваа на нив, особено откако ги испеков. Јас за овој рецепти го користев моето ЛУДО тесто, но вие можете да користите било ...

Брза огромна палачинка/ролат со 3 состојки (без миксер)

Мои рецепти - 09.12.2017

Оваа палачинка е хит на групите на ФБ за готвење. Се прави за 5 минути плус 10-15 мин за печење, наместо да губите време да правите една по една обични палачинки, направете си една голема! Комбинацијата после печење сами си ја правите, дали ќе ја ...

30 поврзани вести »

Варено вино со мандарина

Мои рецепти - 09.12.2017

Есен и зима потсетуваат на вкусно варено црвено вино. Ова е мојата варијанта по која го подготвувам и ми е највкусно. 1. Шеќерот го ставаме во кацерола и го загреваме, до топење. Треба да се карамелизира. 2. Врз карамелата прелеваме со вода.

Сконси со млад кромид и сирење

Мои рецепти - 09.12.2017

Предлог за брза и вкусна вечера, надополнета со чаша јогурт. Во една вангличка ги ставме просеаните брашна, солта, биберот, на коцки сецканиот путер, пецивото, јајцето, промешуваме и постепено го додаваме јогуртот, не цел оддеднаш, зависи колку ќе ...

30 поврзани вести »