TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мои рецепти

Торта малинест облак (без брашно) - 900ти јубилеен рецепт

Мои рецепти - пред: 3 часа

Драги Мои рецепти, драги мои пријатели, драги посетители на оваа прекрасна страна, вљубеници во кујната... денес за мојот јубилеј -900 рецепт, ќе ве почестам со прекрасна торта со малини и два фила.

Пинаколада - крем десерт во чаша

Мои рецепти - пред: 4 часа

Пинаколада е мојата омилена комбинација на вкусови. Коктелот пинаколада го обожавам да го пијам во летните денови, па инспирирана од него се решив да го скоцкам овој кремаст десерт во чаша.

15 поврзани вести »

Начос

Мои рецепти - пред: 6 часа

По желба на мојата ќерка Сара, денес спремавме начос. Имаше повеќе рецепти за начос, но таа го одбра следниот... Кромидот го сецкаме на мали делчиња и го запржуваме на маслиново масло. Потоа го додаваме меленото месо.

Ѕаѕики салата

Мои рецепти - пред: 20 часа

Ова е наша омилена салата во летните денови, која ви ја препорачувам да си ја подготвите бидејќи е многу освежителна и вкусна. - Киселите крставички се рендаат на крупната страна од рендето и се ставаат во сад за салата.

Кандирани кајсии и неварен сок од кајсии

Мои рецепти - пред: 22 часа

Сезона на кајсии, па еве подготвив нешто и за во долгата зима Прво кајсиите ги миеме, просушуваме и ги делиме на половина. Ја вадиме семката и ги редиме во една касерола. Ги посипуваме со шеќерот и лимонтусот.

37 поврзани вести »

Вариво од црвена леќа и хељда

Мои рецепти - пред: 23 часа

- Во сад пропржете го ситно сецканиот кромид. Кога ќе стане стаклест додадете ја ситно насецканата сланина, исечените колбаси, додадете го зеленчукот исто така исецкан ситно нека се пропржи целото тоа заедно.

10 поврзани вести »

Интегрална пастрмајлија (хроно)

Мои рецепти - 28.06.2017

1. Брашната, солта, семињата и пецивото се мешаат убаво. 2. Се додаваат маслото и водата, со лажица се меша се убаво да се соедини и се наплескува во 1 поголема или две помали тави за печење, претходно намрсени со масло, путер или свинска маст. 3.

Крем десерт во чаша

Мои рецепти - 28.06.2017

Освежително за топлите денови. Кремаст десерт со ананас. Ги делиме белките и жолчките. На страна во друг сад го спремаме желатинот по начин кој е впишан на паковката. Ги матиме одделно белките со 3 лажици шеќер.

15 поврзани вести »

Видео рецепт: Маринирано сирење

Мои рецепти - 28.06.2017

Зачинето, маринирано сирење, може лесно да подготвите и тоа со било кое бело сирење и зачини по желба. Ова е нашиот ...

Декоративни цитрусни ленти

Мои рецепти - 28.06.2017

Лесно и едноставно за подготовка, а ќе даде убав акцент на секој ваш десерт. Количината на кора од цитрусни овошја не е точно определена. Кората ја лупиме со алатка за да излезат тенки парчиња. Белиот месест дел кој горчи не ни е потребен.

Молдавски плацинди со урда и копар

Мои рецепти - 27.06.2017

1. Во длабок сад се става вода, зеjтин и сол. 2. Потоа се додава брашното и се меси тесто. 3. Се покрива со крпа и се остава да отстои 30-40 минути. 4. Урдата се меша со сецканиот копар. 5. Од тестото се формираат топчиња и се сукаат како палачинки.

Сируп од бозел

Мои рецепти - 27.06.2017

Овој прекрасен сируп од бозел прв пат го пробав на гости и се воодушевив од вкусот. Се разбира дека веднаш побарав рецепт за да го подготвам. Вкусот многу потсетува на фанта шоката, кога се раствара до кисела вода.

2 поврзани вести »

Пита со јаболка

Мои рецепти - 27.06.2017

За тесто Брашното, путерот, солта и шеќерот се мешаат со миксер додека се добие смеса како лебни трошки. Се додава јајцето и тестото се меси додека состојките не се соединат. Се додава малку вода доколку е потребно за да се добие меко тесто.

Тирамису со малини

Мои рецепти - 27.06.2017

- Во сад ставете шеќер во прав и ладна слатка павлаката, добро сматете, во неа додадете го измешаното со ванилата маскарпоне - повторно добро измешајте. - Пишкотите преполовете ги, потопувајте во инстант кафе или ликер од портокал, ставете на дното ...

15 поврзани вести »

Хељда со млеко и путер

Мои рецепти - 27.06.2017

Одличен појадок со хељда и млеко, кој намалува притисок и зајакнува имунитетот, меѓутоа вкусен и корисен. Идеално да се научат децата да се конзумираат оваа житарица со млеко и путер. 1. Измиената хељда се вари во вода додека не изврие сета течност.