TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Окно

Постојат повеќе причини зошто треба да се заштити Скопје 2014

Окно - пред: 21 часа

Минас Бакалчев Постојат повеќе причини зошто треба да се заштити Скопје 2014. Прво, не треба да паднеме во замката која нè втурнува во спиралата на континуирано себепоништување, да се занимаваме со едно исто, а најмалку да повикуваме на деструкција ...

Добрососедски односи со Бугарија се приоритет на Македонија

Окно - пред: 22 часа

Во Македонија познавам многу луѓе кои покрај македонскиот имаат и српски, косовски, турски, германски, швајцарски, американски, австралиски и пасоши на други држави. Тие не ви бодат очи. Зошто сте толку алергични на бугарските пасоши? Да не им ...

46 поврзани вести »

Трендо и Бетмен со години го користат добродушниот Отец Пимен!

Окно - пред: 23 часа

Отец Пимен е едно добродушно попче... Осамен човек, затоа што владиците, нели, не смеат да имаат сопруги и деца... Затоа кутриот трча натаму-наваму, благословува свадби и прави крштевки, а нема своја свадба и свое дете...

Кампања на Хелсиншкиот комитет: Гледај со срцето, прифати ја различноста!

Окно - пред: 23 часа

Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ ја започнува кампањата „Гледај со срцето, прифати ја различноста“ посветена на лицата со посебни потреби и нивните можности и таленти. Видеото e работено по сценарио подготвено од страна на две студентки ...

2 поврзани вести »

Вашето „рационално Јас“ целосно не го познава својот емоционален „двојник“

Окно - пред: 23 часа

Како би реагирале доколку се најдете во подрачје зафатено со поплави: Дали би биле меѓу оние кои одбиваат да се евакуираат, или би постапиле рационално и благовремено би го напуштиле домот кому се заканува водена стихија? Веројатноста погрешно да ...

Неделна вечер

Окно - 24.06.2017

Употреби ги работите околу себе. Дождецов Од другата страна на прозорецот. Цигарава меѓу моите прсти, Стапалата на каучот. Едвај чујниот звук на рокенрол, црвеното Ферари во мојата глава. Жената која пијана Се спрепнува од работите во кујната...

Финска мода за 21. век

Окно - 24.06.2017

Финците, како и другите луѓе ширум светот, се загрижени за заштитата на животната средина. Голем број граѓани на Финска одвојуваат сè што може да се рециклира: картон, хратија, стакло, метал и пластика, а неколку фински компании пронаоѓаат нови ...

Менует

Окно - 23.06.2017

Светли утра. Денови кога толку сакам ништо да не сакам. Само животов, тоа е сè. Сепак, се надевам дека никој нема да дојде. Но ако некој сепак дојде, се надевам дека ќе биде таа. Со дијамантски ѕвездички на врвовите од чевлите.

Справување со спомениците на Злото

Окно - 23.06.2017

Замислете дека сте жртва на злобна шега на судбината: киднапиранисте од група перверзни криминалци и потоа изложени на серија незамисливи тортури. Злосторниците – од само ним познати психопатски мотиви – прават врз вас серија менгелеовски хируршки ...