TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сакам да кажам

Се распаѓа Прилепскиот театар, опасно е за актерите И публиката

Сакам да кажам - 22.10.2017

Прилепскиот ансамбл, којшто измините неколку години освојува врвни награди на театарските фестивали во земјава и странство, твори во тешки услови под сите стандарди. Актерите незадоволството го манифестираа и на затворањето на Македонскиот театарски ...

4 поврзани вести »

Архитектонските чуда од музеи што ќе бидат отворени Оваа есен

Сакам да кажам - 22.10.2017

Оваа есен, неколку градови низ светот ќе прослават отворање на големи нови музеи , некои од нив со убава и фантастична архитектура како и уметноста што ќе се изложува во нив . Некои зданија, како „ Лувр Абу Даби “ , ќе бидат од голема важност за ...

Екологија да биде редовен, а не факултативен предмет во училиштата, бараат Екологистите

Сакам да кажам - 22.10.2017

Еколошкото образование мора да биде задолжителен, а не факултативен предмет во основните училишта, бараат граѓанските организации од Југоистокот заради поефикасно управување со отпадот и поголема еколошка свест.