TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слободен Печат

Меѓународен коњички турнир на 21 и 22.октомври во Скопје

Слободен Печат - тукушто објавено

Тимови од Македонија, Албанија, Бугарија и Србија на 21 и 22 октомври ќе учествуваат на Меѓународен Октомвриски коњички турнир што ќе се одржи во Скопје. Почетокот на натпреварите на скокалиштето на хиподромот во Маџари е во 11 часот и двата дена од ...

5 поврзани вести »

Шкендија поуспешна во пенал рулетот од Работнички

Слободен Печат - тукушто објавено

Фудбалерите на Шкендија по подобро изведување на пенали се пласираа во 1/4 финалето на Купот на Македонија, откако го елиминираа Работнички. Радески ги донесе домаќините во предност уште на стартот од средбата, но Херера изедначи на 1-1 на десет ...

46 поврзани вести »

Бурна биографија на Македонецот од Мелбурн обвинет за проневера

Слободен Печат - тукушто објавено

Медиум на македонски јазик во Австралија, Борис Трајков го нарекува „боем“ и „плејбој“. Австралиската државна телевизија „Еј-би-си“, пак, со него се занимава како осомничен за проневери вредни милиони австралиски долари, како човек уапсен во јануари ...

17 поврзани вести »

Вардар во борба за првите бодови

Слободен Печат - пред: 1 час

Ток­му на оваа сред­ба Вар­дар­ци се на­де­ва­ат де­ка ќе има­ат при­ли­ка да ги ос­во­јат први­те бо­до­ви во ова нат­пре­ва­ру­вање, свес­ни де­ка во први­те две сред­би со Зе­нит и со Ро­зен­борг одиг­раа да­ле­ку под сво­и­те мож­ности, ...

83 поврзани вести »

Кумановци подобри од Ибар

Слободен Печат - пред: 1 час

Ко­шар­ка­ри­те на Ку­ма­но­во ја над­ми­наа мини-кри­за­та по по­чет­ни­те два по­ра­зи на стартот од се­зо­нава, па по први­от три­умф во до­маш­но­то првен­ство де­нес­ка имаа „сефте“ и во БИБЛ-ли­гата, сла­веј­ќи на ду­е­лот про­тив Ибар со ...

12 поврзани вести »

Цибона остана без плејмекер

Слободен Печат - пред: 1 час

Лен­гс­тон Хол си за­ми­на од ре­до­ви­те на Ци­бо­на на са­мо не­кол­ку де­на пред ду­е­лот со МЗТ Скопје, от­ка­ко уп­ра­ва­та на хрват­ски­от тим ре­ши да ја пре­ки­не со­ра­бот­ка­та со аме­ри­кан­ски­от плеј­меј­кер.

57 поврзани вести »

Миротиќ повреден по тепачката со соиграчот

Слободен Печат - пред: 1 час

Уште на са­ми­от старт од се­зо­на­та во НБА, се слу­чи скан­да­лоз­на си­ту­а­ци­ја и тоа на тре­нин­гот на Чи­ка­го Булс. Аме­ри­кан­ски­те ме­ди­у­ми ин­фор­ми­раа де­ка по од­ре­де­но не­до­раз­би­ра­ње по­ме­ѓу Ни­ко­ла Ми­ро­тиќ и Бо­би ...

19 поврзани вести »

Хејворд доживеа тешка повреда

Слободен Печат - пред: 2 часа

Но­во­то за­си­лу­ва­ње на Бос­тон сел­тикс, Гор­дој Хеј­ворд, уш­те во пет­та­та ми­ну­та од нат­пре­ва­рот со Клив­ленд ка­ва­ли­рс се пов­ре­ди при еден доскок, по што оваа се­зо­на за не­го е зав­ршена, а спо­ред „цр­ните“ прог­но­зи тоа би ...

52 поврзани вести »

„Ракетите“ го решија шампионот

Слободен Печат - пред: 2 часа

Еки­па­та од Тек­сас нап­ра­ви го­лем прес­врт на­до­пол­ну­вај­ќи ми­нус од 17 по­ени, а во по­след­ни­те мо­мен­ти од ду­е­лот, Ке­вин Ду­рант се оби­де да му до­не­се три­умф на сво­јот тим, но топ­ка­та ја ис­фрли по ис­те­кот на ...

Ванда го прослави успехот на сопругот

Слободен Печат - пред: 2 часа

Ма­у­ро Икар­ди е но­ва­та ико­на на Ин­тер, от­ка­ко по­сти­гна хет-трик на дер­би­то со град­ски­от ри­вал Ми­лан. Во слав­је­то на го­ле­ми­от ус­пех на фуд­ба­ле­рот се вклу­чи и не­го­ва­та соп­ру­га Ван­да Нара, ко­ја об­ја­ви ед­на ...

3 поврзани вести »

ОЈО: Предлог мерка притвор за уште три лица за нападот врз Зијадин Села

Слободен Печат - пред: 2 часа

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за проширување на истрагата за уште 3 лица за сторено кривично дело Убиство во обид сторено во соизвршителство, од чл.123 во врска со чл. 19 и во врска со чл.22 од Кривичниот законик.

116 поврзани вести »

Средба Џафери-Кнол: Холандија посветен поддржувач на евроинтеграциите на Македонија

Слободен Печат - пред: 2 часа

Претседателот на Собранието на Македонија, Талат Џафери денеска во рамките на 137. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ) во Санкт Петербург оствари билатерална средба со Анкие Брокерс Кнол, претседател на Сенатот на Холандија.

8 поврзани вести »

АРМ: Успешно реализирана вежбата „Предизвик 2017″

Слободен Печат - пред: 2 часа

Во рамки на билатералната вежбовна активност „Предизвик 2017“ на која учествуваат припадници од единиците за противвоздушна одбрана на АРМ и Вооружените сили (ВС) на Република Словенија, денес на армискиот полигон „Криволак“ се реализира техничко ...

6 поврзани вести »

ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј” доби концертна сала и клавир

Слободен Печат - пред: 2 часа

Учениците во ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј”-Скопје добија своја концертна сала, првпат по 40 години откако училиштето се наоѓа во зградата изградена во 1978 година. Како што информира ДМБУЦ, салата има 90 места и има студиска опрема каде ќе може ...

8 поврзани вести »

Средба на Анѓушев со шпанскиот амбасадор Сера: Заложба за интензивирање на економската соработка помеѓу Македонија и ...

Слободен Печат - пред: 2 часа

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со новиот амбасадор на Кралството Шпанија во Македонија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера. Вицепремиерот Анѓушев му го честиташе назначувањето на новиот шпански ...

18 поврзани вести »

Средба на Заев со претставничката на УНФПА за Република Македониja: Македонија е повторно фактор на стабилност во ...

Слободен Печат - пред: 2 часа

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од заменик министрите за труд и социјална политика, Елми Азири и за здравство, Гоце Чакароски, денеска се сретна со Доина Болога, претставничката на УНФПА за Република ...

18 поврзани вести »

Новиот градоначалник на Пехчево ја презеде функцијата

Слободен Печат - пред: 2 часа

Новиот градоначалник на Пехчево Драги Тренчовски, денеска ја презеде функцијата. Пред примопредавањето на функцијата најави ревизија на досегашното работење на општина Пехчево. – Најпрво ќе направиме ревизија за да видиме во каква состојба ја ...

20 поврзани вести »

Стојановски: Македонија членството во НАТО треба да го добие како награда, а не политички

Слободен Печат - пред: 2 часа

Безбедносната гаранција е најголемата придобивка за Македонија како земја членка во НАТО, посебно ако се земе предвид дека во последните 25 години таа конзумираше безбедност. Во меѓувреме овој процес се промени и Македонија почна да извезува ...

9 поврзани вести »

Промоција на книгата „Забранета магистратура“

Слободен Печат - пред: 3 часа

„Забранета магистратура“ е книга на аворот Александар Попоски која ќе се промовира на 19ти октомври, четврток, во хотел „Александар Палас“ од 18.00 часот. Книгата „Забранета магистратура“ првично е пријавена како магистерски труд на Економскиот ...

4 поврзани вести »

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден надзор на Казандол

Слободен Печат - пред: 3 часа

Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) информира дека на 3 октомври извршил вонреден надзор во Рударскиот комплекс Казандол, Валандово. Вонредниот надзор е спроведен по претставка доставена од граѓанското здружение „Спас за нас“ од ...

8 поврзани вести »