TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слободен Печат

Локална стратегија за подобро здравје на ранливите категории граѓани

Слободен Печат - пред: 6 часа

Невладините организации „КХАМ“ од Делчево и „ЕСЕ“ од Скопје подготвуваат локална стратегија за подобрување на здравјето на жената и подобар пристап до здравствените услуги за мајките и децата од ранливите категории.

3 поврзани вести »

Заев: Родовата еднаквост е наша законска обврска и дел од владината програма

Слободен Печат - пред: 6 часа

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска присуствуваше на Конститутивната седница на Интер-ресорската советодавно консултативна група за еднакви ...

13 поврзани вести »

Бубало: Трајковски ништо не направи за граѓаните, а рушеше тоа што некој друг го градеше

Слободен Печат - пред: 6 часа

„Почитувани граѓани, промените кои ја зафатија цела Македонија неминовно ќе се случат и во нашата општина. Заврши времето на уназадување и криминално функционирање во Гази Баба на една мала група луѓе кои ја узурпираа општината изминатите години.

31 поврзани вести »

Девојките атакуваат на трета победа

Слободен Печат - пред: 7 часа

Ра­ко­ме­тар­ки­те на Вар­дар де­нес­ка ги оче­ку­ва нат­пре­ва­рот од 3. ко­ло на Ли­га­та на шам­пи­он­ките, во кој тие му гос­ту­ва­ат на норвеш­ки­от Лар­вик. Су­деј­ќи спо­ред мо­мен­тал­на­та фор­ма на две­те екипи, ма­ке­дон­ски­от ...

8 поврзани вести »

Алуминиуму, сломиќу ти крила!

Слободен Печат - пред: 7 часа

Убис­тво­то на ВМРО-ДПМ­НЕ на 15 ок­том­ври е ман­дат за так­ви ра­ди­кал­ни ре­зо­ви во по­ли­тич­ка­та фи­ло­зо­фи­ја на Ма­ке­до­нија. На лу­ѓе­то во Ма­ке­до­нија. На ед­на стра­на ка­те­го­рич­на и безпар­до­на прав­на пресмет­ка со зло­то на ...

Но, дали слободата ќе умее да пее?

Слободен Печат - пред: 7 часа

Ко­га пра­шу­ва ге­ни­јал­ни­от по­ет со заг­ро­бен глас – „да­ли сло­бо­да­та ќе умее да пее“ ка­ко што це­ла де­це­ни­ја ние пе­ев­ме за неа, од­го­ва­рам – не, до­де­ка ВМРО не се из­бри­ше од ре­гис­та­рот на пар­тии.

СДСМ: Институциите обезбедија слободни избори,  ВМРО-ДПМНЕ да го признае поразот на фер и демократски избори

Слободен Печат - пред: 7 часа

ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со фактот што Македонија конечно после долг период имаше фер, демократски и слободни избори на кои граѓаните гласаа слободно и без притисоци, што беше потврдено и од извештаите на релевантните институции.

69 поврзани вести »

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ призна дека е нарачател на насилството на 27 април и нападот врз пратениците, амнестија не смее да има

Слободен Печат - пред: 7 часа

ВМРО-ДПМНЕ не само што признава дека е нарачател на насилството на 27 април и нападот на пратениците туку и се идентификува со насилниците кои се обидоа да извршат убиство и физички нападнаа пратеници, новинари и вработени во парламентот.

24 поврзани вести »

Далеку е Вардар од европската елита

Слободен Печат - пред: 7 часа

Мо­ра да се по­тенци­ра де­ка на ду­е­лот одиг­ран на „Фи­лип Втори“ во Скопје, љу­би­те­ли­те на фуд­ба­лот ви­доа раз­ли­ка во кла­си и теш­ко де­ка при не­ко­ја по­и­нак­ва так­ти­ка вар­дар­ци ќе избег­неа по­раз, иа­ко по кра­јот на сред­ба­та ...

196 поврзани вести »

Убавицата почитува закон

Слободен Печат - пред: 7 часа

Бра­зил­ка­та Ана Бра­га е го­лем љу­би­тел на фуд­ба­лот, но овој пат таа се пре­об­ле­че во по­ли­цај­ка и по­зи­ра­ше пред ка­ме­рите. Бра­га очиг­лед­но де­ка го по­чи­ту­ва за­ко­нот и е го­лем пок­ло­ник на по­ли­цис­ки­те сили, но мо­ра да се ...

Стојаноски и Ногачески ги презедоа градоначалничките функции

Слободен Печат - пред: 9 часа

Јован Стојаноски денеска и официјално ја презеде функцијата градоначалник на Охрид. На Стојаноски му беше врачено уверението од страна на Општинската изборна комисија, а потоа тој и неговиот претходник Никола Бакрачески имаа средба и примопредавање ...

15 поврзани вести »

Димитриевски ја презема градоначалничката функција на Општина Куманово

Слободен Печат - пред: 9 часа

Максим Димитриевски денеска и официјално ја презема функцијата градоначалник на Општина Куманово од неговиот претходник Зоран Дамјановски. Го доби и уверението од претседатаделот на Општинската изборна комисија (ОИК) Звонимир Николовски.

12 поврзани вести »

Песни од Радован Павловски во индиското списание за литература „Инчентин версис“

Слободен Печат - пред: 10 часа

Индиската ревија​​ за литература „Инчентин версис“​ ​(The Enchanting Verses) објави избрани песни на академик ​Радован Павловски, заедно со негова опсежна био-библиографија​. ​Павловски е претставен во списанието на издвоено место, ​заедно со ...

4 поврзани вести »

За што Коневски доби прекршочна пријава?

Слободен Печат - пред: 10 часа

Поранешниот градоначалник на Аеродром, Ивица Коневски, доби прекршочна пријава во врска со т.н. „флешери“ кои ги имаше поставено на неговиот авотмобил. Вчера повторно ги имал на својот автомобил, забележала сообраќајната полиција.

41 поврзани вести »

Ограбена и нападната жена во Прилеп

Слободен Печат - пред: 10 часа

На 20.10.2017 година околу 04:00 часот било пријавено дека во Прилеп на ул. „Борка Талески“ две маскирани и вооружени лица со нож откако влегле во куќата сопственост на И.Ј.(49), физички ја нападналe по што ја врзале со селотејп трака и по извршено ...

21 поврзани вести »

Каменуван автобус на ЈСП, искршени стакла и повредена патничка

Слободен Печат - пред: 10 часа

Група од неколку лица на возраст од 16 до 20 години синоќа каменувале градски автобус бр.55 на надвозникот кај „Агросервис“, на патот кон Арачиново. Притоа биле искршени две стакла на левата страна од автобусот и стаклото од задната двокрилна ...

38 поврзани вести »

МВР: За тепачката во автобус кај Бит пазар извршен разговор со 10 лица

Слободен Печат - пред: 10 часа

Во полициската станица Бит пазар е извршен разговор со десет лица за синоќешниот инцидент на бул. „Крсте Мисирков“ во автобус на ЈСП бр.50. Разговарано е со седум малолетници и три полнолетни лица, меѓу кои и возачот на автобусот, информира ...

81 поврзани вести »

„Авон“ со новиот течен кармин Mark ги следи потребите на модерните жени ФОТО

Слободен Печат - пред: 10 часа

Следејќи ја мисијата постојано да ја подобрува и збогатува палетата на производи со цел да ги задоволи барањата на своите корисници, во Кампања 15 компанијата „Авон“ ги промовира новиот течен кармин MARK и ротацискиот ноќен крем-третман против брчки ...

12 поврзани вести »

Догташ ексклузив сега и во Македонија

Слободен Печат - пред: 11 часа

Нудејќи повеќе само од мебел со својот уникатен стил,елеганција и удобност, ексклузивниот бренд Догташ постигнува брз меѓународен прогрес. Проширувајќи ја дистрибутивната мрежа,со нови дамашни и интернационални продавници во 2017 година, сега ...

МНР потврди дека во Словачка се приведени осуммина македонски државјани

Слободен Печат - пред: 11 часа

Министерството за надворешни работи потврди дека во Словачка се приведени осумина македонски државјани, кои работеле во земјата со лажни договори за работа. Портпаролката на МНР Елена Пресилска изјави за МИА дека Амбасадата во Виена, која е ...

45 поврзани вести »