TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слободен Печат

Прашања од повеќе области на дневен ред на утрешната владина седница

Слободен Печат - 18.10.2017

Владата на Република Македонија утре ќе ја одржи 32 седница, на која ќе расправа за прашања од повеќе области, меѓу кои и за информацијата за постапување по предмети за настанатите штети на движен и недвижен имот на подрачја на Скопскиот и ...

33 поврзани вести »

Јаневски: Го респектираме Реал Сосиедад, но веруваме во своите квалитети

Слободен Печат - 18.10.2017

Шефот на стручниот штаб на Вардар, Чедомир Јаневски вечерва на прес-конференцијата ги истакна очекувањата од утрешниот дуел со Реал Сосиедад во рамките од Лигата на Европа. „Утре против себе имаме противник за респект, тим со долга традиција кој што ...

213 поврзани вести »

Барсегјан: Ќе играме со срце да ги освоиме бодовите

Слободен Печат - 18.10.2017

Своите очекувања од утрешниот натпревар против Реал Сосиедад во рамките од третото коло во групната фаза од Лигата на Европа, ги искажа напаѓачот на Вардар, Тигран Барсејан. Тој истакна дека доколку тој и соиграчите ги исполнат сите задачи од ...

213 поврзани вести »

Поради штрајк на грчките цариници утре затворена границата со Грција

Слободен Печат - 18.10.2017

Поради штрајк на грчките царински служби утре ќе биде во прекин сообраќајот на државната граница помеѓу Република Македонија и Република Грција. Границата ќе може да ја поминат само пешаци.

71 поврзани вести »

„Додека Данте спие“ од Силвија Митевска објавена во Италија

Слободен Печат - 18.10.2017

Збирката раскази ,,Додека Данте спие’’ (ИЛИ-ИЛИ, 2015) од Силвија Митевска е објавена во Италија. Во издание на издавачката куќа ,,Besa Salento’’ од Италија, излезе во печат збирката раскази ,,Додека Данте Спие’’ на писателката Силвија Митевска.

8 поврзани вести »

Кружните трки се враќаат во Скопје!

Слободен Печат - 18.10.2017

По пауза од 7 години, кружните авто трки повторно се враќаат на скопскиот асфалт! Во организација на АКК Примо АВЈ, на 21 и 22 октомври ќе се одржи меѓународната трка “Скопје круг 2017“. По долгогодишната пауза, нашите најдобри возачи се враќаат на ...

8 поврзани вести »

Фазлиу: Република Македонија ќе ја искористи секоја шанса во процесот на интеграција во ЕУ

Слободен Печат - 18.10.2017

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу на Регионалниот Форум за прекугранична соработка, што се одржува во Струга, оствари средба со директорот на одделот за регионален развој на земјите од Западен Балкан во повеќекорисничката програма и ...

Еврокомесарката за транспорт Виолета Булц прва го употреби новиот полнач за електрични возила во Скопје

Слободен Печат - 18.10.2017

Станицата за полнење електрични возила официјално беше пуштена во употреба во „Парк хотел и спа“. На настанот присуствуваше еврокомесарката за транспорт, Виолета Булц, која во хотелот пристигна со своето електрично возило и беше првата што го ...

20 поврзани вести »

Претставници на Внатрепартиската иницијатива за реформи во ВМРО-ДПМНЕ во посета на Брисел

Слободен Печат - 18.10.2017

Претставниците на Внатрепартиската иницијатива за реформи во ВМРО-ДПМНЕ, Александар Михајлоски, Петар Богојески, Костадин Богданов и Драган Лазаров, вчера и денеска беа во посета на Брисел, каде остварија средби во Европскиот парламент и во ...

113 поврзани вести »

Меѓународен коњички турнир на 21 и 22.октомври во Скопје

Слободен Печат - 18.10.2017

Тимови од Македонија, Албанија, Бугарија и Србија на 21 и 22 октомври ќе учествуваат на Меѓународен Октомвриски коњички турнир што ќе се одржи во Скопје. Почетокот на натпреварите на скокалиштето на хиподромот во Маџари е во 11 часот и двата дена од ...

7 поврзани вести »

Шкендија поуспешна во пенал рулетот од Работнички

Слободен Печат - 18.10.2017

Фудбалерите на Шкендија по подобро изведување на пенали се пласираа во 1/4 финалето на Купот на Македонија, откако го елиминираа Работнички. Радески ги донесе домаќините во предност уште на стартот од средбата, но Херера изедначи на 1-1 на десет ...

28 поврзани вести »

Бурна биографија на Македонецот од Мелбурн обвинет за проневера

Слободен Печат - 18.10.2017

Медиум на македонски јазик во Австралија, Борис Трајков го нарекува „боем“ и „плејбој“. Австралиската државна телевизија „Еј-би-си“, пак, со него се занимава како осомничен за проневери вредни милиони австралиски долари, како човек уапсен во јануари ...

4 поврзани вести »

Вардар во борба за првите бодови

Слободен Печат - 18.10.2017

Ток­му на оваа сред­ба Вар­дар­ци се на­де­ва­ат де­ка ќе има­ат при­ли­ка да ги ос­во­јат први­те бо­до­ви во ова нат­пре­ва­ру­вање, свес­ни де­ка во први­те две сред­би со Зе­нит и со Ро­зен­борг одиг­раа да­ле­ку под сво­и­те мож­ности, ...

213 поврзани вести »

Кумановци подобри од Ибар

Слободен Печат - 18.10.2017

Ко­шар­ка­ри­те на Ку­ма­но­во ја над­ми­наа мини-кри­за­та по по­чет­ни­те два по­ра­зи на стартот од се­зо­нава, па по први­от три­умф во до­маш­но­то првен­ство де­нес­ка имаа „сефте“ и во БИБЛ-ли­гата, сла­веј­ќи на ду­е­лот про­тив Ибар со ...

Цибона остана без плејмекер

Слободен Печат - 18.10.2017

Лен­гс­тон Хол си за­ми­на од ре­до­ви­те на Ци­бо­на на са­мо не­кол­ку де­на пред ду­е­лот со МЗТ Скопје, от­ка­ко уп­ра­ва­та на хрват­ски­от тим ре­ши да ја пре­ки­не со­ра­бот­ка­та со аме­ри­кан­ски­от плеј­меј­кер.

36 поврзани вести »

Миротиќ повреден по тепачката со соиграчот

Слободен Печат - 18.10.2017

Уште на са­ми­от старт од се­зо­на­та во НБА, се слу­чи скан­да­лоз­на си­ту­а­ци­ја и тоа на тре­нин­гот на Чи­ка­го Булс. Аме­ри­кан­ски­те ме­ди­у­ми ин­фор­ми­раа де­ка по од­ре­де­но не­до­раз­би­ра­ње по­ме­ѓу Ни­ко­ла Ми­ро­тиќ и Бо­би ...

24 поврзани вести »

Хејворд доживеа тешка повреда

Слободен Печат - 18.10.2017

Но­во­то за­си­лу­ва­ње на Бос­тон сел­тикс, Гор­дој Хеј­ворд, уш­те во пет­та­та ми­ну­та од нат­пре­ва­рот со Клив­ленд ка­ва­ли­рс се пов­ре­ди при еден доскок, по што оваа се­зо­на за не­го е зав­ршена, а спо­ред „цр­ните“ прог­но­зи тоа би ...

26 поврзани вести »

„Ракетите“ го решија шампионот

Слободен Печат - 18.10.2017

Еки­па­та од Тек­сас нап­ра­ви го­лем прес­врт на­до­пол­ну­вај­ќи ми­нус од 17 по­ени, а во по­след­ни­те мо­мен­ти од ду­е­лот, Ке­вин Ду­рант се оби­де да му до­не­се три­умф на сво­јот тим, но топ­ка­та ја ис­фрли по ис­те­кот на ...

Ванда го прослави успехот на сопругот

Слободен Печат - 18.10.2017

Ма­у­ро Икар­ди е но­ва­та ико­на на Ин­тер, от­ка­ко по­сти­гна хет-трик на дер­би­то со град­ски­от ри­вал Ми­лан. Во слав­је­то на го­ле­ми­от ус­пех на фуд­ба­ле­рот се вклу­чи и не­го­ва­та соп­ру­га Ван­да Нара, ко­ја об­ја­ви ед­на ...

2 поврзани вести »

ОЈО: Предлог мерка притвор за уште три лица за нападот врз Зијадин Села

Слободен Печат - 18.10.2017

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за проширување на истрагата за уште 3 лица за сторено кривично дело Убиство во обид сторено во соизвршителство, од чл.123 во врска со чл. 19 и во врска со чл.22 од Кривичниот законик.