TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спектра ТВ

ХОТАМ порачува: Туристите се безбедни , слободно да патуваат за Охрид

Спектра ТВ - 29.04.2017

Според туристичките работници, немилите настани во во собранието придонесоа за откажување на мал дел од резервациите , најмногу од страна на посетители од земјава. Хотелиерите упатија апел до туристите да се чуствуваат безбедни.

3 поврзани вести »

Охрид првомајски исполнет со туристи

Спектра ТВ - 29.04.2017

По традиција Охрид за првомајските празници е исплонет со туристи. Уште синоќа беше забележително доаѓањето на гости. Најмногу се од земјава, а потоа регионот, но не изостануваат и од подалечните змеји.

5 поврзани вести »

Балканска математичка олимпијада во Охрид

Спектра ТВ - 29.04.2017

И годинава во Охрид ќе се одржи традиционалната Балканска Математичка олимпијада. Заврши долгиот процес на избор на екипи за БМО 2017. Со завршување на циклусот на натпревари кои се одржаа на територијата на Република Македонија, избрани се две ...

ФК Барселона доаѓа во Охрид на летен камп

Спектра ТВ - 29.04.2017

Долгогодишните напори на Локалнта самоуправа да допре до големи светски познати клубови со цел иницирање на одредена соработка со нив вродуваат со плод. Како што истакнува секретарот на општината Димитар Спасески , на огромно задоволство постигнат е ...

2 поврзани вести »