TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сведок

Судскиот совет распиша оглас за избор на претседатели на судови

Сведок - пред: 14 часа

Судскиот совет на денешната седница распиша оглас за избор на претседатели на Апелациониот суд во Штип, Основниот суд Скопје 1, и судовите во Тетово, Куманово, Дебар и Ресен. Овие судови речиси цела година функционираат со в.д.

35 поврзани вести »

СДСМ со кадрите на ДУИ што сега го водат судството ќе прави „реформи“ на судскиот систем

Сведок - пред: 16 часа

Владата предводена од СДСМ ќе прави „реформи“ во судството со кадрите на ДУИ кои се на чело на судовите во изминативе години и кои имаат огромна одговорност за дел од состојбите во кои сега се наоѓа овој ресор.

17 поврзани вести »

Судијката Миладиноска од Гевгелија, со титула м-р на грешна врата се жали што не стана претседател

Сведок - пред: 18 часа

Судскиот совет на денешната седница го отфрли приговорот на Благица Миладиноска Цонева, судијка од Гевгелија, која го оспорува изборот на Маја Пачкова за претседтел на судот, тврдејќи дека таа имала подобри резултати.

Караџоски: Владата незаконски му скрати 850 илјади евра на судството со ребалансот на Буџетот

Сведок - пред: 18 часа

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџоски, кој е претседтел и на Судскиот буџетски совет, денеска ја нападна Владата дека со предлог ребалансот на Буџетот скратила 850 илјади евра пари од судството, спротивно на закон.

35 поврзани вести »

Апелација ги разгледуваше жалбите на обвинетите за рушење на „Космос“

Сведок - 19.07.2017

Скопска апелација денеска ги разгледа жалбите на обвинетите во предметот „ТНТ“, градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски и вработени во општината. Обвинителот Гаврил Бубевски од СЈО изјави дека градоначалникот на општина Гази Баба, Тони ...

Решението за притвор на скопска апелација за Горан Грујевски

Сведок - 19.07.2017

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ, во совет составен од Претседателот на Судот Љиљана Ивановска Шопова, како претседател на советот и судиите м-р Сафет Кадрии и Цветанка Периќ , членови на советот, со записничар Ирена Јањиќ, судски соработник, постапувајќи по ...

Зошто нема притвор за Сашо Мијалков - одлуката на скопска апелација

Сведок - 19.07.2017

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ, во совет составен од Претседателот на Судот Љиљана Ивановска Шопова, како претседател на советот и судиите м-р Сафет Кадрии и Цветанка Периќ, членови на советот, со записничар Ирена Јањиќ, судски соработник, постапувајќи по ...