TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТВМ

Охридскиот народен театар со нова премиера комедијата „Аналфабет“

ТВМ - пред: 21 часа

На светскиот ден на театарот 27 март, во ЦК „Григор Прличев“ премиерно во 20 часот ќе биде изведена комедијата на Бранислав Нушиќ, „Аналфабет“, преработена од младиот рисер кој работи во охридскиот театар Ѓорги Ризески.

2 поврзани вести »

Судската служба најави порадикални дејствија доколку не им се исполнат нивните барања

ТВМ - пред: 21 часа

Платите на обвинителите, обвинителските службеници, судиите ќе се зголемат, но не и на судската служба. Заради нееднаквиот третман на извршната и судската власт кон судските службеници како и неопходноста од измена на Законот за судска служба, од ...

18 поврзани вести »

Деца правобранители ги заштитуваат правата на нивните соученици

ТВМ - пред: 23 часа

Деца правобранители ги заштитуваат правата на нивните соученици. Овој проект поддржан од Младински совет од Охрид се спроведува веќе седум години, а во него е вклучено средното општинско стручно училиште „Св.

2 поврзани вести »

Охриѓанец и се заканаувал на сопругата, заработил кривична

ТВМ - 24.03.2017

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „загрозување на сигурноста“, СВР Охрид поднесе кривична пријава против А.И. (38) од Охрид. Пријавениот, подолг период ја загрозувал сигурноста на неговата сопруга, со која не живеел во ...

7 поврзани вести »

Следење на состојбата на безбедноста во сообраќајот на патиштата со примена на индикатори

ТВМ - 24.03.2017

Денес во Охрид ќе биде одржана обука за следење на состојбата на безбедноста во сообраќајот на патиштата со примена на индикатори. Обуката, наменета за претставници на Министерството за внатрешни работи и претставници од единиците на Локалната ...

28 поврзани вести »

Презентиран Регистарот на потенцијалите за развој на рурален туризам

ТВМ - 23.03.2017

Дефинирани и приоритизирани околу 25 атрактивни локации каде што може да се развие рурален туризам во 9 те општини од Југозападниот плански регион. Денес во хотел Дрим Струга беше промовиран регистарот на потенцијалите за развој на туризам, како ...

3 поврзани вести »

Струга треба да биде повеќе транспарентна

ТВМ - 23.03.2017

Општина Струга е на 45 тото место од вкупно 81 општина, по веб транспарентност. Тоа го говори истражувањето направено од страна на Центарот за управување со промени и Центарот за одржлив развој АЛКА од Скопје во соработка со општина Струга.

3 поврзани вести »

Заживува филигранскиот занает во Охрид

ТВМ - 23.03.2017

Во охридската чаршија заживува филигранскиот занает. Долго време недостасуваше некој да почне да се занимава со изработка на филигран, напоменува Сашо Богоески претседател на охридската занаетчиска комора.

Кривична за охриѓанка за давање на лажен исказ

ТВМ - 23.03.2017

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „давање лажен исказ“, СВР Охрид поднесе кривична пријава против М.К.(26) ОД Охрид. Пријавената, на петти јануари оваа година, во Отсекот за управни работи при СВР Охрид, во управна постапка ...

4 поврзани вести »