TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТВМ

Џамтоски: Инвеститорот може да отпочне со изградба на Дом за стари лица

ТВМ - пред: 19 часа

Пристапен пат до парцелата за изградба на Дом за стари лица во Охрид е единствениот проблем поради кој сеуште не е отпочнато со градба на Домот за стари лица во Охрид. Како што соопшти Томе Џамтоски, портпаролот на општина Охрид средината на август ...

Битрак: Охриѓани се повеќе се заинтересирани за бански туризам

ТВМ - пред: 20 часа

Велинград, Бугарија е место за незаборавен спа и бањски одмор. Малку има земји во Европа кои можат да се мерат со бугарската „моќ“ на банскиот и спа туризмот. Исклучителната богата разноликост на термални минерални извори со лековита вода и блато со ...

Сидриштата за кајчината да се обележуваат со бови, а не со пластика, иницијатива на УЗ „Стар град“

ТВМ - пред: 20 часа

Крајбрежниот појас на Охридското езеро се нагрдува со пластичните шишиња и канти со кои се обележуваат патеките при пуштање на кајчината во езерските води. Со предлог иницијативата на УЗ Стар град се бара еколошки пристап на сопствениците и промена ...

Се реновира Факултетот за туризам и угостителство

ТВМ - пред: 21 часа

Се реновира Факултетот за туризам и угостителство. Со пари од Министерството за образование во висина од 3 милиони денари се смена дограмата на еден дел од старата зграда, а моментално се работи на промена на кровната конструкција која била стара и ...

Денес православните верници го празнуваат Св. Архангел Михаил

ТВМ - 21.11.2017

Православните верници денес го слават Св.Арханел Михаил и сите небесни ангелски сили. Бројни беа верниците кои со молитва и свеќа утрово го посетија црковниот храм единствен во Охрид посветен на овој светец.

14 поврзани вести »

На дел од улицата Вардар да се вратат скаличките бараат жителите од Кошишта

ТВМ - 21.11.2017

50-тина жители од Кошишта бараат на дел од улицата Вардар да се вратат скаличките кои ги имало претходно на улицата. Во барањето кое го доставија до редакцијата на ТВМ жителите од Кошишта, од улиците Кирил и Методиј, Стив Наумов и Гоце Делчев се ...

Период на превенција на овошките

ТВМ - 21.11.2017

Во овој период годината, на охридската црешна и е потребно да се искапи со бакарни препарати, укажуваат експертите по аграр. Тоа пред се е превентивно делување во зимскиот период, со цел на пролет да може да очекуваме органски здрав производ.