TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Економија

И ЦВЕЌЕТО МОЖЕ ДА БИДЕ ОДЛИЧЕН БИЗНИС: Доказ за тоа е тринаесет годишната работа на семејство од Теарце

Фактор - 21.05.2017

Дека и цвеќето може да биде одличен бизнис со своето искуство од 13 години го потврдува семејството на Клаудија Мановска од тетовското село Теарце. Велат почнале одамна, но времето минува брзо кога се работи со љубов.

Раст на побарувачката на природен гас во Европа

Вечер - 21.05.2017

Во последниве месеци побарувачката на природен гас во Европа расте и плановите за вадење на „Газпром" се надминуваат. Тоа објасни заменик-шефот на компанијата Виталиј Маркелов, цитиран од агенциите.

Британија полна со туристи од Северна Африка

Вечер - 21.05.2017

Поради слабата фунта во Британија сè е ефтино и од почетокот на годината имало прилив на туристи од Северна Африка. Скоро 8.1 милиони луѓе ја посетиле земјата во првите три месеци од 2017 година.