АНАЛИЗА: Како се трошел и собирал Буџетот на општина Тетово?
За договорни услуги, спцифична буџетска ставка, општина Тетово само за шест месеци потрошила 600 000 евра, додека за исплата на плати нешто повеќе од 700 000 евра. Се трошеле пари и за патни и дневни трошоци.
А1 On - пред: 20 часа
4 вести
Стапката на невработеност во Кина под 4 проценти
Бројките беа објавени за време на петгодишниот конгрес на владејачката Комунистичка Партија. Стапката на невработеност во Кина се задржа под 4 проценти, соопшти кинеското Министерство за труд, кое информираше дека 10,97 милиони работни места биле ...
+инфо - пред: 22 часа
9 вести
ТРОШОЦИТЕ ПОГОЛЕМИ ОД ПЛАТАТА: Вработените во овој сектор едвај врзуваат крај со крај
22.912 денари изнсувала нето платата по вработен во август, заклучува Државниот завод за статистика. Најголеми плати се земаат во воздухопловниот сектор, ИТ индустријата, фармацијата, финансиски дејности и телекомуникациите.
Фактор - пред: 23 часа
5 вести
Македонците викендов навалија во Банско: Колку чини еден викенд во зимскиот туристички центар?
Есенскиот туризам за најголем број од македонските граѓани започна за време на празничниот викенд, кога голем број автобуси и автомобили се упатија кон бугарскиот скијачки центар Банко. Банско сеуште го одржува епитетот за најпобарувана зимска ...
еМагазин - пред: 23 часа
3 вести
Лоша сезона за пчеларите – ќе им помогне ли државата?
Покрај субвенциите кои пчеларите ги добија во еден ден министерот Николовски најавува дополнителна финансиска поддршка и превземање системски мерки за развој на целокупното пчеларство во земјава, а посебно за охридскиот регион како најоштетен од ...
24 Вести - 21.10.2017
17 вести