Земјоделците и дадоа на власта 24 часа за исплата на субвенциите
Во спротивно тие најавија дека со стока и механизација ќе го блокираат цело Скопје. Ако за 24 часа не оствариме средба со министрите за финансии Кирил Миновски, за земјоделство Михаил Цветков и со директорот на Платежната агенција, Игор Златков, ќе ...
+инфо - тукушто објавено
72 вести
Грција ги продолжува преговорите со кредиторите
Брисел изрази оптимизам дека до крајот на неделава ќе се постигне договор на ниво на техничките тимови. тим од Атина почнува преговори со кредиторите на Грција фокусирани на енергетиката и на новиот фонд за приватизација.
МРТ - пред: 24 мин
11 вести
Земјоделците од Пијанец бараат отшета за измрзнатите овошки
Со трактори и друга механизација 50-ина земјоделци од Делчево денеска протестираа покрај регионалниот пат Делчево-Берово. Земјоделците бараат обештетување од мразевите кои и до 100 отсто им ги уништи сливовите насади, бараат исплата на субвенциите, ...
Либертас - тукушто објавено
64 вести
Изложба за 25-годишното монетарно осамостојување на Македонија
Изложбата по повод 25-gодишното монетарно осамостување на Македонија денеска ќе се одржи во ликовната галерија на НЛБ банка АД Скопје. Организатори на изложбата се Народната банка на Република Македонија и Народниот музеј на Словенија, а ќе ја ...
Макфакс - пред: 51 мин
11 вести
Мермерен комбинат од Прилеп ќе исплаќа дивиденда од акумулирани добивки
Мермерен комбинат од Прилеп донесе одлука за распределување на акумулираните добивки остварени до 31.12.2015 година. “Дел од акумулираните добивки на компанијата остварени до 31.12.2015 година во вкупен износ од 288.241.767 денари ќе се распределат ...
Бизнис Инфо - пред: 3 часа
3 вести