На Денот на АРМ и ветија подобри услови за војниците, но и нови задачи за неа
Армијата прослави четврт век. Врховниот командант подели три ордени на најдобрите единици на армијата и им отвори две бојни полиња - против климатските непогоди и радикалниот тероризам. Иванов покрај заштита на границите од илегалната миграција, ...
Телма - пред: 8 часа
30 вести
Со почесна стрелба се одбележаа 25 години од формирањето на АРМ
Централна свеченост за одбележување на 25 години од формирањето на Армијата на Република Македонија, се одржа вечерва на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје. На свеченоста, се обратија претседателот Ѓорге Иванов и министерката за одбрана ...
Нова ТВ - пред: 7 часа
55 вести
Tруење во сендвичарницата „Седмица“ во Карпош, 12 лица во болница
Министерството за здравство информира дека вечерва 12 лица биле хоспитализирани со симптоми на труење со храна. Сите јаделе сендвичи со плескавици и пилешко месо во скопската сендвичарница „Седмица" во Карпош.
МКД - пред: 6 часа
27 вести