Второ рочиште за случајот „Насилство врз општина Центар“ на СЈО
Денеска во Кривичниот суд Скопје по претходно одложување треба да почне второто рочиште за случајот со насилство врз општина Центар. На минатото рочиште одржано во декември Судот ги одби аудио снимките од прислушуваните разговори, а го одби и ...
Нова ТВ - пред: 32 мин
53 вести
Договорот меѓу СДСМ и ДУИ во рацете на уставните експерти
Деновиве ќе донесеме важна одлука, најави Ахмети, идентично како и Заев - дека „во прашање се денови до крајната одлука“. Топката сега е во рацете на експертите, кои треба да најдат уставни решенија за дел од предлозите.
Deutsche Welle - пред: 25 мин
67 вести
Судија Седат Реџепагиќ: Без причина сум распределен од Панчевски
Основниот суд Скопје 1 препраспредели десетина судии кои работеа на кривична материја и дела од организиран криминал во Судот за прекршоци. Одлуката за новиот распоред на Судот е на вд. претседателката Татјана Михајлова.
Нова ТВ - пред: 50 мин
61 вести
Четири нешта што се случуваат кога умира јазик
Јазиците низ светот умираат, и тоа брзо. 20-ти февруари е Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, создаден од страна на УНЕСКО за промовирање на јазичната разновидност во светот. Предвидувања велат дека 90 проценти од светските јазици ќе изумрат до ...
Радио МОФ - пред: 16 мин
32 вести