Скарата ќе остане чиста, а рибата цела и вкусна и нема да се лепи. Постои еден трик, а тоа не е со користење на алиминиумска фолија. Потребно е да ја премачкате рибата со малку мајонез пред да ја ставите на скара.
Уругвај го собори Гинисовиот рекорд во печење скара. Со приготвени 10 тони месо, тие по цели 10 години го симнаа од првото место досегашниот светски рекордер- Аргентина. Настанот беше организиран во 40-илјадното гратче Минас.
Уругвај го сруши досегашниот и постави нов Гинисов рекорд во правење на најголемата скара на светот. Испечени се над 10 тона (поточно 10.14 тона) месо, а од тронот е симната соседна Аргентина, која скоро десет години себично го чуваше рекордот.
Уругвај го собори Гинисовиот рекорд во печење скара. Со приготвени 10 тони месо, тие по цели 10 години го симнаа од првото место досегашниот светски рекордер - Аргентина. Настанот беше организиран во 40-илјадното гратче Минас.